Ristomatti Ratialla sydänkohtaus: Onneksi soitin apua

Suunnittelija Ristomatti Ratia sai sunnuntaina lievän sydäninfarktin. Ratia on edelleen sairaalahoidossa.

Ristomatti Ratia, 72, huomasi sydänkohtauksen ensioireet sunnuntaina kotisohvalla istuskellessaan. Rintaa puristi ja kivisti.

– Soitin ambulanssin, joka vei minut sairaalaan. Lääkärit sanoivat, että olin saanut lievän infarktin, Ratia muistelee sunnuntain tapahtumia.

Vajaan viikon sairaalan pedissä maanneella Ristomatilla on seuraavaksi edessään varjoainekuvaus, jossa selvitetään valtimoiden mahdollisia ahtaumia ja tukoksia.

– Voin hyvin, eikä minulla ole mitään hätää. Tämä on lähinnä odottelemista, Ratia toteaa.

Elämänmyönteinen asenne ja huumori ovat tuoneet helpotusta sairaalassa vietettyihin päiviin. Ristomatti vitsaileekin olevansa sairaaladieetillä.

– Varjoainekuvauksen takia en saa syödä mitään, joten tällä hetkellä olen jo toista päivää syömättä. Tämä on hyvä dieetti, Ratia nauraa.

Ratia ei vielä tiedä, koska hän pääsee pois sairaalasta. Varjoainekuvaus oli tarkoitus suorittaa jo torstaina, mutta akuutimmat tapaukset menevät jonossa Ristomatin ohi.

Ratia ei ole katsonut aiheelliseksi informoida parhaillaan Julkkis Big Brotherissa kilpailevaa vaimoaan Anu Saagimia sairauskohtauksestaan.

– Se on aivan turhaa, sillä minulla on kaikki hyvin.

– Siitä huolimatta koen hieman kiusalliseksi puhua näistä sairauksista, sillä näihin liittyy kohdallani vääränlaista häpeää. Suomalaisena miehenä helposti ajattelee, että vähän tässä kivistää, eihän tämä mitään. Onneksi soitin ambulanssin, sillä tiesin, ettei näillä asioilla kannata leikkiä, suunnittelija sanoo.

Ratian sydänkohtauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat