Ristomatti Ratia Armi-elokuvasta: Alkoholin osuus turhan suuri

Ristomatti Ratia ruotii MTV.fille edesmenneen äitinsä elämään pohjaavaa Armi elää! -elokuvaa.

Jörn Donnerin ohjaama fiktiivinen elokuva Armi elää! kertoo yritysjohtaja Armi Ratiasta. Tosin mukana on myös fiktiota: Armin tarina kerrotaan teatteriseurueen kautta, joka valmistelee näytelmää Armista. 

Armi Ratian poika, muotoilija Ristomatti Ratia saapui elokuvan kutsuvierasensi-iltaan keskiviikkona Helsingissä. Ratia kertoi nähneensä elokuvan jo ennakkoon ja oli hyvin tyytyväinen näkemäänsä.

– Tämä on erittäin hyvä ja onnistunut elokuva Armista. Donner on meidän perhetuttu, joten luotin häneen. Donner ei kaunistellut Armin elämää, mutta kohteli häntä asiallisesti. Hyvältä siis vaikuttaa, Ratia analysoi.

Armi Ratia muistetaan räiskyvänä ja rohkeana persoonana. Hänen tapahtumarikkaaseen elämään kuului menestyksen lisäksi myös alkoholinkäyttöä. Alkoholinkäyttö pistikin Ratian mielestä turhan paljon silmään elokuvassa.

– Jos elokuvassa jotain negatiivista oli, niin vähän turhan isoksi nousi tuo alkoholin osuus. Se pulloon tarttuminen jäi elokuvasta mieleen.

– Armissa oli kuitenkin paljon muita tärkeitä puolia ja hän oli muun muassa erittäin lahjakas kirjoittamaan.

Ratia muisteleekin Armin luoneen yrityksen kuvaa muun muassa kirjoittamalla ahkerasti kirjeitä yhteistyökumppaneilleen. Ratia muistuttaa myös, että elokuvassa ei käy ilmi se tosiasia, että hän suunnitteli Armin kodin sisustuksen.

– Mutta ei sillä niin väliä, elokuvasta pitävä Ratia toteaa reippaasti.

Elokuvassa Armi Ratiana nähdään näyttelijä Minna Haapkylä. Ratian Viljo-puolisoa puolestaan esittää Hannu-Pekka Björkman

Björkman kertoikin aiemmin MTV.fille saaneensa Ristomatilta kehuja roolistaan. Ristomatti Ratiana pienessä roolissa nähdään näyttelijä Eero Ritala.

Armi elää! saa ensi-iltansa 20. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat