Ristomatti Hakola sivakoi kymmenenneksi – Johannes Kläbolta hurja loppukiri voittoon

Ristomatti Hakola hiihti parhaana suomalaisena kymmenenneksi miesten maailmancupin yhteislähtökisassa Kanadassa. Hän hävisi 15 kilometrin perinteisen tavan kisan voittaneelle Norjan Johannes Hösflot Kläbolle runsaat 18 sekuntia.

Kläbo kukisti toiseksi sijoittuneen Kanadan konkarihiihtäjän Alex Harveyn vajaalla sekunnilla. Kolmas oli Norjan Didrik Tönseth.

Hakola oli edellisenä päivänä Quebecissä sprintin yhdeksäs, 15 kilometrillä tuli sijoitus kärkikymppiin.

–  Oli se ihan hyvä kisa. Olen tällä kaudella kahdesti yltänyt top 10:een, Hakola summasi Ylen haastattelussa.

Jäiset, kilpailun vanhetessa pehmenneet ladut aiheuttivat kilpailijoille päänvaivaa. Muun muassa voittaja Kläbo kaatui 11,5 kilometrin kohdalla.

–  Oli lyhyet nousut, sai koko ajan päästellä aika täysillä. Tavoite oli pysyä matkalla mahdollisimman paljon ylhäällä. Jos jäi joukossa taakse, tuli heti jojoliikettä, Hakola kuvaili.

Kläbo otti ison askeleen kohti maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa. Hän sai yhteislähtökisan molemmista kirimaaleista täydet hyvityssekunnit ja lähtee maailmancupin finaalikisaan, 15 kilometrin vapaan tavan takaa-ajoon noin 52 sekuntia ennen cupin pahinta uhkaajaansa Aleksandr Bolshunovia.

Seitsemänneksi jääneen Venäjän Bolshunovin kilpailun pilasi sauvarikko pari kilometriä ennen maalia.

Hakola lähtee takaa-ajoon kymmenentenä, minuutti ja 27 sekuntia kärjestä.

Muista suomalaisista Matti Heikkinen oli 37:s, Lauri Vuorinen 42:s ja Joni Mäki 51:s.