Risto E.J. Penttilä listasi kolme syytä Venäjän liikekannellepanoon – "Putin ei voi menettää kasvojaan Ukrainassa"

3:29
Risto E. J. Penttilä: Nämä kolme syytä johtivat Venäjän liikenkannallepanoon

MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilän mukaan presidentti Vladimir Putiniin ilmoittamaan osittaiseen liikekannellepanoon on kolme syytä.

– Sota menee huonosti, Kiina ja Intia painostavat Venäjää lopettamaan sodan ja kyse on koko Putinin hallinnon tulevaisuudesta, jotta huono sotamenestys katkeaisi. Tarkoittaa merkittävää eskalaatiota, jos tähän mentäisiin, Penttilä luetteli MTV3:n Uutisaamussa. 

Kolmannen maailmansodan syttymiseen ja suoraan sotaan Venäjän ja lännen välillä Penttilä ei usko.

– Tässä lisätään panoksia, jotta päästäisiin kunniallisesti pois sodasta. Sodan tie näyttää olevan Putinille tappion tie.

– Riskit siihen, että sota laajentuisi, niin että Natokin olisi mukana kasvaa, mutta käytännössä en näe, että se olisi mahdollista. Siinä menee se raja, johon mikään länsimaa ei ole valmis menemään. Raja, että Naton joukot taistelisivat suoraan Venäjää vastaan.

Riskeinä Penttilä näkee, että tässä tilanteessa voidaan käyttää esimerkiksi aseita, joita normaalioloissa ei haluttaisi käyttää.

– Ollaan tilanteessa, jossa Putin on päättänyt, että kasvoja ei voi menettää Ukrainassa. Kasvojen menetystä yritetään eri tavoin estää, ja tulemme näkemään, että uhkailu ydinaseista tulee lisääntymään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja