Riski joutua Isisin riveihin oli liikaa viranomaisille – Örebron kunta otti lapsia huostaan

Örebron kunta Ruotsissa on päättänyt ottaa huostaan lapsia, joilla on riski tulla liitetyksi Isis-terrorijärjestöön, kertoo Ruotsin radio.

Örebro on huostaanottanut lapsia, joilla on riski tulla lähetetyksi ulkomaille Isis-taistelijoiksi tai joutua pakkoavioliittoon. 

Perheenisä on aiemmin ollut vangittuna epäiltynä petoksesta. Kotietsinnöissä löytyi muun muassa valokuva, jossa mies poseeraa aseiden kanssa.

Sekä poliisi ja ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo ovat ottaneet tiedon erittäin vakavasti, tuomiosta selviää. Lähteiden mukaan lapsilla on todellinen riski päätyä terrorijärjestö Isisin kynsiin.

Ruotsin radion mukaan hallinto-oikeuden tuomion dokumenttien mukaan on olemassa hyvin suuri riski sille, että örebrolaisen perheenisä vie kolme lastaan ulkomaille kasvattaaksen heistä Isis-taistelijoita ja lapsimorsiamia.

 – En voi kommentoida sen tarkemmin yksittäisiä tapauksia, mutta se, että kunta on aktiivinen ja lähettää selkeän viestin, se on positiivinen asia,  sanoo väkivaltaista ääritoimintaa vastaan koordinoivan toiminnan pääsihteeri  Daniel Norlander.

Lue myös:

    Uusimmat