Mainos

Ripeää toimintaa: Krimin kartat uusiksi ja ruplasta virallinen valuutta

Venäjän presidentin ja hallituksen nettisivujen kartat on päivitetty Krimin liittämisellä Venäjään. Suositun hakukone Yandexin venäläisellä sivulla Krim on myös osa Venäjää, ukrainalaisella sivulla se taas on yhä osa Ukrainaa.

Ukraina ilmoitti maanantaina vetävänsä joukkonsa pois Krimiltä. Venäjän joukot ovat vallanneet useita ukrainalaisia tukikohtia, viimeksi maanantaina hyökkäyksen kohteeksi joutui Ukrainan laivaston alus. Ukrainan mukaan Venäjä on ottanut kiinni ukrainalaissotilaita ja kuljettanut heidät tuntemattomaan paikkaan.

Krimillä maanantaina vieraillut Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu tapasi paitsi venäläisiä myös Venäjän puolelle loikanneita ukrainalaisia sotilaita.

Venäjän puolelle siirtyneen Ukrainan laivaston entisen komentajan Denis Berezovskin puolustusministeri nimitti Venäjän Mustanmeren laivaston varakomentajaksi.

Krim liittyi emämaahan myös talouden sitein, kun Venäjän ruplasta tuli maanantaina niemimaan virallinen valuutta. Ukrainan hryvniaa saa käyttää ruplan rinnalla ensi vuoden loppuun asti, mutta esimerkiksi eläkkeet maksetaan vastedes ruplina.

Pääministeri Dmitri Medvedevin mukaan Venäjä haluaa kansainvälisiä neuvotteluja Krimin alueen vesi- ja energiahuollosta. Noin 80 prosenttia Krimin sähköstä, yli 85 prosenttia alueen vedestä ja valtaosa kaasusta tulee Ukrainasta.

Osia Krimistä pimeni sunnuntaina sähkökatkojen takia tunneiksi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.