Rinne taksikilpailun avaamisesta: Lähtee liikkeelle kermankuorinnasta

Rinne: Hallitus mahdollistaa kerman kuorinnan 1:55

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei lämpene taksikilpailun vapauttamiselle. MTV Uutisten tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) aikoo esittää taksilupien ja -hintojen vapauttamista.

Rinne vetoaa Ruotsin huonoihin kokemuksiin ja katsoo, että hintoja voidaan laskea muilla keinoilla.

– Kuluttajahintojen alentaminen on mahdollista tehdä säännellyissä olosuhteissa, niin että säilyy mahdollisuus laadukkaaseen taksiliikenteeseen, jossa autot ovat kunnossa ja kuljettajat osaavat tehtävänsä, sanoo Rinne.

Rinne arvioi, että kilpailun vapauttaminen toisi ongelmia haja-asutusalueille.

– Mun mielestä tämä lähtee liikkeelle kerman kuorinnasta. Niillä paikkakunnilla, missä on paljon asukkaita ja paljon taksipalvelujen käyttäjiä, niin niissä tämä varmaan jollain tavalla vaikuttaa hintaan. Mutta jos ajattelee sivukyliä, joissa takseilla on esimerkiksi koulukyydeissä merkittävä vaikutus, niin kilpailun avaaminen poistaa järkevän liiketoimintamahdollisuuden niiltä, jotka nyt yrittää, sanoo Rinne.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan taksikilpailu toisi säästöjä julkiseen talouteen, koska valtio ja kunnat maksavat taksiliikenteestä noin 40 prosentin osuuden, yli 400 miljoonaa euroa vuodessa.

Rinne myöntää, että taksikilpailun vapauttaminen saattaa tuoda säästöjä julkiselle sektorille, mutta vain lyhyellä aikavälillä ja yksittäisissä tilanteissa.

Liikenneministeri Anne Berner järjestää liikennettä koskevista uudistuksista tiedotustilaisuuden maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat