Mainos

Rinne paheksuu brexit-saagan sekavaa loppunäytöstä MTV:lle: "Ei näytä kovin hyvältä Britannian tulevaisuuden kannalta"

2:01
Katso videolta Rinteen haastattelu Seitsemän uutisissa!

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ei lähde arvioimaan Britannian pääministeri Boris Johnsonin asemaa Britanniassa ja sitä, onko hän jatkossa uskottava neuvotteluosapuoli EU:n näkökulmasta.

– Hän on Britannian pääministerinä neuvotellut tämän muutoksen. Ei ehkä niin toivottavalla tavalla, parlamentissa on edelleen vaikeuksia, Rinne kertoo MTV Uutisille.

Rinteen mukaan Oliver Letwinin muutosehdotuksen läpimeno kertoo siitä, että Brexitiin liittyvä lainsäädäntö halutaan läpi parlamentissa ennen kuin ero EU:sta hyväksytään varsinaisesti.

– Taustalla saattaa olla se, että halutaan varmistaa, että myöhemmässä vaiheessa brexit-erosta päätettäessä ja sen jälkeen ei synny tilannetta, jossa sopimuksellisen brexitin vastustajat voisivat sotkea tilannetta, Rinne sanoo.

Pääministerin mukaan Brexit ja sen loppunäytös ei näytä hyvältä Britannian tulevaisuuden kannalta.

Edessä epämääräisiä aikoja

Rinne on tavannut syksyn mittaan sekä työväenpuolue Labourin ja hallituspuolueiden edustajia ja nähnyt miten Britannia on jakautunut sekä puolueiden sisällä että puolueiden kesken.

– Ei tämä varmasti edesauta tilannetta, missä nyt ollaan eli kansankunnan yhtenäistämistä.

Koko EU:n kannalta Rinteen mukaan tämä tarkoittaa epävarmuuden jatkumista ja pahimmillaan merkittäviä muutoksia unionin jäsenvaltioiden yhteenlaskettuun bruttokansantuotteeseen.

– Minusta on eurooppalaisittain erittäin huono asia, että brexit ylipäätään toteutuu ja kun se vielä tällä tavalla sekavasti toteutuu, niin se tarkoittaa epämääräisiä aikoja, eikä se ole koskaan taloudessa hyväksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja