Mainos

Antti Rinteen mukaan brexit-pallo on nyt Britannialla – Johnsonin siirtoa odotellaan EU:ssa: "Puoleenyöhön mennessä pitäisi tulla kirje pidennyksestä"

2:01
Antti Rinne kommentoi illan brexit-käänteitä Seitsemän uutisissa!

Britannian parlamentin äänestystä on seurattu ympäri Eurooppaa, myös EU:n puheenjohtajamaassa Suomessa.

Lahdessa vieraileva pääministeri Antti Rinne toteaa MTV Uutisille, että pallo on nyt täysin Britannialla, sillä EU on jo yksimielisesti hyväksynyt uudelleenneuvotellun erosopimuksen.

– Jos pääministeri Johnson menettelee, miten heidän lainsäädäntönsä edellyttää, se tarkoittaa sitä, että puoleenyöhön mennessä pitäisi tulla kirje pidennyksestä tammikuun loppuun 2020. Nähdään tapahtuuko näin, Rinne sanoo.

Rinteen mukaan jos pidennys tapahtuu, Euroopan neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin toimesta on sovittu tehtävän soittokierros siitä, miten eri valtioiden päämiehet haluavat tilanteessa toimittavan.

– Jos halutaan laajemmin lähettää erilaista viestiä kirjeeseen liittyen, tarvitaan paikallaolokokous. Jos taas riittää puhtaasti todettavan, että pidennys myönnetään sen perusteella mitä Britanniassa on nyt tapahtunut, niin riittää kirjallinen menettely.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja