Rikospaikka: Uutta tietoa vaalipäällikkö Pekka Katajan murhan yrityksestä – vangittujen lisäksi epäiltynä kolmaskin mies

0:52
Katso Katajan koko haastattelu illan Rikospaikassa.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä epäillään jo vangittuna olevien Teemu Torssosen ja Tero Ala-Tuuhosen lisäksi kolmattakin miestä.

Illan Rikospaikan tietojen mukaan epäilty kolmas mies on ollut kiinniotettuna, mutta häntä ei ole vangittu. KRP vahvistaa MTV:lle, että Katajan murhayrityksestä on epäiltynä kolme miestä. Rikospaikan tietojen mukaan kolmaskin epäilty on suomalainen, ja hän on tuntenut Torssosen ja Ala-Tuuhosen.

– Tämän kuulen nyt ensimmäistä kertaa, mutta yhtään en ole yllättynyt. Alusta alkaen olen ollut täysin sitä mieltä, että vähintään suunnittelu- ja avunantoportaassa on tarvinnut olla myös muita kuin nämä kaksi henkilöä, Kataja sanoo Rikospaikan haastattelussa.

Katajan tavoin myös poliisi on pitänyt tekoa hyvin suunnitelmallisena. KRP pitää mahdollisena, että Katajan murhan yritykseen osallisia henkilöitä on nyt epäiltynä olevien kolmen lisäksi vielä lisää.

Sekä Torssonen että Ala-Tuuhonen on vangittu todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä. Rikospaikan tietojen mukaan poliisi epäilee heistä toista myös useista ampuma-aserikoksista. Poliisi on tutkinnassa löytänyt hänelle kuuluneita laittomia aseita kahdesta eri paikasta.

Kataja pahoinpideltiin rajusti kodissaan Jämsässä 17.heinäkuuta. Häntä lyötiin päähän vasaralla tai sen kaltaisella välineellä ja potkittiin. Lääkärit löysivät Katajasta 21 iskukohtaa, ja niitä parsittiin 151 tikillä.

Hän kertoo Rikospaikan haastattelussa muun muassa väkivallanteon tapahtumakulusta, vammoistaan ja oman käsityksensä teon motiivista.

Katso Katajan koko haastattelu illan Rikospaikassa.

Rikospaikka MTV3-kanavalla kello 22.35. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja