Mainos

Rikollisryhmä Cannonball levittäytyi jo Seinäjoelle – katso kuva

Poliisin rikollisryhmittymäksi luokittelema Cannonball MC on levittäytynyt myös Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevaan Seinäjoen kaupunkiin.

Seinäjoen osasto kantaa nimeä Yellow Outfit ja se on saamassa virallisen aseman kattojärjestö Cannonballissa. Rikollisryhmän sanotaan toimineen Seinäjoella jo vuodesta 2009 lähtien, mutta nyt liivijengi on hankkinut kerhotilat aivan Seinäjoen ydinkeskustan tuntumasta. Rikosylikomisario Urpo Lintalan mukaan rakennuksessa on näkyvästi esillä jengin logo.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen, paikallisen Ilkka-lehden mukaan kerhotilan avajaisia vietetään tässä kuussa. Lehden mukaan Seinäjoen Cannonballissa uskotaan olevan myös entisiä rikollisjärjestö United Brotherhoodin jäseniä. Lintalan mukaan Seinäjoen ryhmä ei ole ainakaan vielä aiheuttanut mitään suurempia ongelmia.

– Meillä on tiedossa, että näillä liivijengiläisillä on kytköksiä huumaus- ja omaisuusrikoksiin. Heitä on näkynyt viikonloppuisin ravintoloissa, mutta eivät he ole ulkopuolisille mitään aiheuttaneet. Kyllä seinäjokelaiset voivat rauhassa olla, Lintala vakuuttaa MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa poliisilla ei ole tarkkaan tiedossa, paljonko ryhmittymässä on tällä hetkellä jäseniä. Jäsenmäärän arvioidaan kuitenkin nousevan toiselle kymmenelle.

80 rikollisjärjestöä

Keskusrikospoliisi on aiemmin arvioinut, että rikollisjengejä on Suomessa noin 80. Liivijengien ydinliiketoimintaan kuuluvat erityisesti huumeet ja velanperintä. Keskusrikospoliisi on myös väittänyt, että eri rikollisjärjestöjen "jengisodat" ovat mahdollisia lähitulevaisuudessa.

Rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri kertoo Ilkalle, että Seinäjoella ei ole tällä hetkellä toiselle valtakunnalliselle toimijalle tällä hetkellä tilaa. Seinäjoella on aiemmin ollut toimintaa myös muutamilla jengeillä, mutta ne eivät ole kuitenkaan onnistuneet saamaan pysyvää jalansijaa.

Uusi-Kakkurin mukaan merkittävän kilpailun puuttuminen pitää tilanteen rauhallisena ainakin toistaiseksi. Jengien sodat kun pääpiirteissään johtuvat yleensä reviirikiistoista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.