Mainos

Rikoksesta epäilty Ulvilan ex-tutkinnanjohtaja poissa töistä - pomokaan ei tiedä olinpaikkaa

Satakunnan poliisin apulaispäällikkö kertoi aamulla MTV3 Uutisille Juha Joutsenlahden olleen jo joidenkin viikkojen ajan normaalisti kesälomalla.

– En halua ottaa pakoiluväitteisiin enempää kantaa. Jokainen on lomansa ansainnut. Emme tiedä, missä hän mahdollisesti on. Meilläkin on hyvin vähän tietoa tästä aiheesta, sanoo apulaispoliisipäällikkö Jukka Vanhatalo.

Joutsenlahti itse kertoo nyt aamulla Satakunnan Kansalle olleensa sairauslomalla ja palaavansa töihin huomenna.

Epäily virka-aseman väärinkäytöstä

Iltalehden mukaan Ulvilan surman ensimmäisenä tutkinnanjohtajana tunnetuksi tullut Joutsenlahti on nyt epäiltynä virka-aseman väärinkäytöstä. Epäily on tullut esille vasta hiljattain, ja epäilyä tutkiva valtakunnansyyttäjänviraston tutkinnanjohtaja on sen vuoksi hakenut syyteoikeuden vanhentumiselle lykkäystä Satakunnan käräjäoikeudesta.

Satakunnan käräjäoikeus on 4. heinäkuuta päättänyt myöntää syyteoikeuden vanhenemiselle lykkäystä heinäkuulle 2013 saakka.

Lykkäystä on Iltalehden mukaan pyydetty myös sillä perusteella, ettei haastetta asiassa ole onnistuttu toimittamaan Joutsenlahdelle. Tutkinnanjohtaja Anssi Hiivala ei kerro, onko Joutsenlahtea onnistuttu jo tavoittamaan tai onko hän tietoinen rikosepäilyistä.

Joutsenlahti jutun ainut epäilty

Hiivalan mukaan kyse on kuitenkin vasta epäilystä, ja Joutsenlahti on asiassa ainut epäilty. Apulaispoliisipäällikön mukaan rikosepäily ei ole vaikuttanut Joutsenlahden virka-asemaan, vaan hän on edelleen normaalisti virkasuhteessa.

MTV3 Uutiset ei tavoittanut aamulla Juha Joutsenlahtea kommentoimaan rikosepäilyä ja pakoiluväitettä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.