Mainos

Ulvilan surman ex-tutkinnanjohtajaa epäillään virka-aseman väärinkäytöstä

Ulvilan murhajutun entistä tutkinnanjohtajaa Juha Joutsenlahtea epäillään virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Virkarikosjutun tutkinnanjohtaja Anssi Hiivala valtakunnansyyttäjänvirastosta vahvistaa STT:lle, että rikosepäily liittyy Ulvilan murhajutun tutkintaan. Hiivala kertoo, että esitutkinta on kesken.

– Tämän enempää en voi kommentoida.

Hiivala ei ota kantaa siihen, milloin esitutkinta voisi valmistua. Jutun tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä, koska rikoksesta epäillään poliisia.

Juttu uhkasi ilmeisesti vanhentua käsiin, joten valtakunnansyyttäjänvirastossa haettiin lisäaikaa. Satakunnan käräjäoikeus lykkäsi syytteiden nostamisen määräpäivän ensi vuoden heinäkuulle.

Virkarikosjutuissa vanhenemisaika on viisi vuotta, joten epäilty virkarikos ajoittunee alkuvuoteen tai kesään 2007. Ulvilan henkirikos sattui vuonna 2006.

Murhatutkinnan ensimmäisenä tutkinnanjohtajana toiminut Joutsenlahti vaihdettiin tutkinnanjohtajan paikalta puolentoista vuoden jälkeen, kesällä 2008.

Poliisi etsi pitkään naamiomiestä Ulvilan murhasta. Vuonna 2009 poliisi pidätti Anneli Auerin epäiltynä miehensä murhasta. Hovioikeus totesi Auerin syyttömäksi, mutta juttu on korkeimmassa oikeudessa.

STT ei ole tavoittanut Joutsenlahtea. Häntä koskevasta rikosepäilystä kertoi Iltalehti.

Joutsenlahti sairauslomalla

Satakunnan Kansan mukaan rikoskomisario Joutsenlahti on ollut sairauslomalla. Hän kertoi lehdelle palaavansa töihin huomenna ja kertoo tuolloin myös ilmoittautuvansa virkarikosjutun tutkinnanjohtajalle.

Joutsenlahti sai vuonna 2010 kirjallisen huomautuksen Porin poliisipäälliköltä, kun oli kommentoinut Ulvilan tutkintaa, vaikka ei ollut enää sen tutkinnan johdossa. Lisäksi hän oli alkanut selvittää vihjettä omin päin, vaikka hänen olisi pitänyt kertoa siitä uudelle tutkinnanjohtajalle.

Hän oli oikeudessa Auerin puolustuksen todistajana. Hänen mukaansa tappaja oli ulkopuolinen naamioitunut mies.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.