Riitta-Liisa Roponen avautui olympiapettymyksestään – yksi asia painoi naisen mieltä

Maastohiihtäjä Riitta-Liisa Roponen joutui pettymään, kun häntä ei valittu Pekingin talviolympialaisiin. Kokenut hiihtäjä on nyt kerrannut vaikeaa vuottaan sosiaalisessa mediassa.

– Kauden suuri unelma ja tavoite oli tietysti olympialaiset ja kaikki harjoitukset, leirit ja olosuhteet oli valittu sen mukaan. Leireilin paljon yksin, erossa lapsesta, puolisosta, koirasta ja läheisistä, mikä oli täysin oma valinta ja paras suunnitelma meidän omalta joukkueelta. Vaikka en saavuttanut  omaa tavoitetta, enempää kuin oma paras ei voi vaatia. Ja se riittää! aloitti Roponen.

– Kun oma kroppa on työvälineenä niin siihen vaikuttaa myös henkinen jaksaminen. Kausi on ollut raskas läheisen vakavan sairauden vuoksi ja normielämän tuomat haasteet ovat myös olleet erilaiset, jatkoi Roponen.

Roponen oli yksi Suomen suurista onnistujista viime talven Oberstdorfin MM-kisoissa. Hän hiihti vahvasti oman osuutensa MM-pronssia tuoneessa viestissä ja oli kymmenes 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Rivien välistä oli luettavissa, että kyseessä saattaa olla naisen uran viimeinen kausi.

– Ylpeänä voin todeta antaneeni kaiken 100% mutta tämän enempään se ei riittänyt. Tämä oli tavallaan bonusvuosi ja  olen kiitollinen kaikesta mitä se tarjosi.

Roponen menetti mahdollisuutensa olympialaisiin, kun kansainvälinen hiihtoliitto FIS vahvisti, että Planican maailmancupin kisoille ei löytynyt korvaavaa paikkaa.

Katso julkaisu alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja