Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Riistan ravinto-opas suosittaa terveellistä riistalihaa

Finfood Lihatiedotus / Sanna Peurakoski, Piquant
Finfood Lihatiedotus / Sanna Peurakoski, PiquantCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 08.12.2005 15:13

Riistaeläinten liha on vähärasvaista ja proteiinipitoista ja riistan vähäkin rasva on koostumukseltaan ihmiselle erinomaista, hehkuttaa tuore Riistalihan ravintoarvo-opas "Villiä tai puolivilliä maukasta lihaa".

Oppaaseen on koottu tietoa riistalajeista, joita metsästetään, hoidetaan tai tarhataan lihan vuoksi. - Yrittäjät ovat jo pitkään toivoneet selvitystä riistanlihan ravintoarvoista, kertoo toimialajohtaja Tiina Piilo Viikki Food Centrestä, joka on toteuttanut oppaan.

Oppaassa ovat mukana hirvi, poro, peura, biisoni, strutsi ja hanhi. Siinä kerrotaan riistan merkityksestä ravitsemuksessa, esitetään ravintoarvotaulukko ja neuvotaan riistan käyttöön ja valmistukseen. Myös valmistusteknologialla on osansa eli oppaassa kerrotaan esimerkiksi, milloin liha kannattaa palvata, milloin taas kylmäsavustaa.

Viime vuonna suomalaiset söivät henkeä kohden lihaa 72,8 kiloa, josta riistan osuus oli 2,7 kiloa: kaksi kiloa hirvieläinten lihaa, noin puoli kiloa poroa, sata grammaa jänistä ja loput sata grammaa muita lihalajeja.

Riistanlihan selvitystyö käynnistettiin Maaseutupolititiikan yhteistyöryhmän Ruoka-Suomi -teemaryhmän aloitteesta.

(MTV3/Finfood, kuva Lihatiedotus)

Lisää aiheesta:

Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremminEliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksiTuoreesta iPhonesta saa pulittaa jopa 2 500 euroa – asiantuntijalta tyrmäysLegendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseenVaroitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:04
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 19:30
    Nuoret

    Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin

  • 19:23
    Ikääntyminen

    Eliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksi

  • 18:58
    iPhone

    Tuoreesta iPhonesta saa pulittaa jopa 2 500 euroa – asiantuntijalta tyrmäys

  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen