Mainos

Riistan ravinto-opas suosittaa terveellistä riistalihaa

Riistaeläinten liha on vähärasvaista ja proteiinipitoista ja riistan vähäkin rasva on koostumukseltaan ihmiselle erinomaista, hehkuttaa tuore Riistalihan ravintoarvo-opas "Villiä tai puolivilliä maukasta lihaa".

Oppaaseen on koottu tietoa riistalajeista, joita metsästetään, hoidetaan tai tarhataan lihan vuoksi. - Yrittäjät ovat jo pitkään toivoneet selvitystä riistanlihan ravintoarvoista, kertoo toimialajohtaja Tiina Piilo Viikki Food Centrestä, joka on toteuttanut oppaan.

Oppaassa ovat mukana hirvi, poro, peura, biisoni, strutsi ja hanhi. Siinä kerrotaan riistan merkityksestä ravitsemuksessa, esitetään ravintoarvotaulukko ja neuvotaan riistan käyttöön ja valmistukseen. Myös valmistusteknologialla on osansa eli oppaassa kerrotaan esimerkiksi, milloin liha kannattaa palvata, milloin taas kylmäsavustaa.

Viime vuonna suomalaiset söivät henkeä kohden lihaa 72,8 kiloa, josta riistan osuus oli 2,7 kiloa: kaksi kiloa hirvieläinten lihaa, noin puoli kiloa poroa, sata grammaa jänistä ja loput sata grammaa muita lihalajeja.

Riistanlihan selvitystyö käynnistettiin Maaseutupolititiikan yhteistyöryhmän Ruoka-Suomi -teemaryhmän aloitteesta.

(MTV3/Finfood, kuva Lihatiedotus)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.