Riimiliha

Riimisuolaaminen tarkoittaa lihan tuoresuolaamista. Lihaa voidaan valmistaa naudan, poron, sian sisä- tai ulkofileestä tai sisäpaistista.

Riimihärkä

Poista lihasta ennen suolaamista kalvot ja voit halutessasi marinoida lihaa pari vuorokautta konjakki-pippuriliemessä. Jos et marinoi lihaa voit hieroa sen pintaan öljyä , sitten 2-3 rkl karkeaa suolaa ja 1 rkl sokeria. Taputtele vielä lopuksi rouhittua mustapippuria pinnalle. Pakkaa liha voipaperiin ja laita vuorokaudeksi jääkaappiin. Kääntele pakettia välillä. Laita paketti muovipussiin ja nosta pakastimeen vuorokaudeksi. Ota liha pakastimesta ja pyyhi ylimääräiset mausteet pois, leikkaa kohmeisena paperinohuiksi viipaleiksi. Riimiliha sopii tarjottavaksi kylmänä alkupalana tai pääruokana erilaisten kastikkeiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat