Riikka Pulkkinen IL:ssä: "En tiedä kannattaako sitä myöntää, että käy edelleen terapiassa"

Kirjailija kertoo haastattelussa kokeneensa terapiassa käymisen hyväksi työnsä kannalta.

Viidennen romaaninsa Paras mahdollinen maailma (Otava) syyskuun alussa julkaissut kirjailija Riikka Pulkkinen, 36, on kertonut takavuosina avoimesti julkisuudessa käyvänsä terapiassa.

Pulkkinen kertoo Iltalehden haastattelussa käyvänsä terapeutin pakeilla edelleen.

– En tiedä, kannattaako sitä myöntää, että on käynyt terapiassa vuosikausia ja käy edelleen. Olen tällainen woodyallenilainen hahmo tässä mielessä, Pulkkinen toteaa lehdessä.

Kirjailija sanoo kokeneensa terapian hyväksi työnsä kannalta ja oppineensa huomaamaan toistuvasti hankalilta tuntuvat asiat.

– Terapiassa tarkastelee usein paljon häpeän tunteita. Se, mikä hävettää, sitä kohti kannattaa mennä ja kirjoittaa.

Riikka Pulkkinen kertoi uudesta romaanistaan MTV.fille kustannusyhtiö Otavan kirjasyksyn avajaisissa Helsingissä elokuussa.

– Tämän romaanin kirjoittamisessa meni aika kauan. Aloitin kirjoittamisen vuonna 2012, mutta idea tuli jo kauan aikaisemmin. Monen vuoden prosessi se oli. Aktiivisin kirjoitusvaihe kesti viime vuoden elokuusta tähän elokuuhun, Pulkkinen sanoi.

– Kolme vuotta pian täyttävä tyttäreni meni vuosi sitten tähän aikaan päiväkotiin ja pääsin tekemään täysiä työpäiviä. Hänen kanssaan kaikki on mennyt hyvin. Olen päässyt maistamaan osani tyttäreni kapinahengestä ja vetämään rajoja. Ehkä jotakin siitä on vuotanut myös tähän uuteen romaaniin.

Lue myös:

    Uusimmat