Riettaimmat ja rakkaimmat seksisymbolit kautta aikojen – katso!

AVA haluaa ylistää upeaa naiskauneutta listaamalla kaikkien aikojen rakastetuimmat seksisymbolit. Kuka naiskaunottarista on sinun suosikkisi?

Seksisymbolilla tarkoitetaan tunnettua julkisuudenhenkilöä, jota yleisesti pidetään seksuaalisesti vetovoimaisena ja erittäin kauniina. Termi "seksisymboli" otettiin käyttöön 1950-luvulla.

Jokaisella vuosikymmenellä on ollut omat seksisymbolinsa niin musiikin, muodin ja Hollywood-tähtien saralla, riettaiden eleiden tai rakastettavien piirteiden myötä. Myöskin piirretty- ja pelihahmot ovat edustaneet aikansa seksisymboleita: muun muassa Betty Boop ja Jessica Rabbit ja jopa Tomb Raider-pelistä tuttu Lara Croft ovat saavuttaneet seksisymbolin statuksen, vaikkeivät he ole koskaan aitoa ilmaa hengittäneet.

1920-luku

Theba Bara (1885–1955)

Ihka ensimmäiseksi seksisymboliksi on luokiteltu mykkäelokuvien kuvankaunis ja mystinen Theda Bara, joka ansaitsi lempinimen "The Vamp" (suomeksi vamppi) kohtalokkaista femme fatale -rooleistaan ja paljastavasta pukeutumisestaan.

Louise Brooks (1906–1985)

Pandoran lipas -elokuvassa näytellyt Louise Brooks tuli tunnetuksi lyhyestä mustasta polkkatukastaan. Bow nostettiin flapper-kulttuurin symboliksi: Flapper-tytöillä viitattiin 1920-luvulla "uuden polven" nuoriin naisiin, jotka pukeutuivat lyhyihin hameisiin, kuuntelivat jazzmusiikkia ja rikkoivat sovinnaisena pidetyn käytöksen normeja.

Flapper-tytöt käyttivät runsasta ehostusta, joivat alkoholia, harrastivat lyhytaikaisia seksisuhteita, tupakoivat, ajoivat autoa ja uhmasivat muilla tavoin perinteisiä sosiaalisia ja seksuaalisia normeja. Niin, ja leikkasivat lyhyet hiukset.

Muita 1920-luvun seksisymboleita: Clara Bow, Lillian Russell, Josephine Baker

1930-luku

Jean Harlow(1911–1937)

Näyttelijä Jean Harlow'ta kutsuttiin platinanvaaleiden hiuksiensa vuoksi lempinimillä "platinablondi" ja "Blonde Bombshell" – hiusväristä viis, Harlow on myös luokiteltu yhdeksi merkittävimmäksi näyttelijäksi. Harlow kertoi, ettei hän käytä alusvaatteita laisinkaan ja nukkuvansa ilkosen alasti.

Nauravaksi vampiksi hehkutettu traagisen elämän kokenut Harlow menehtyi yllättäen munuaisten vajaatoimintaan vain 26-vuotiaana.

Muita 1930-luvun seksisymboleita: Anna May Wong, Claudette Colbert

1940-luku

Veronica Lake (1922–1973)

Vaivaiset 151 senttimetriä pitkä Veronica Lake oli herttaisen näköinen elokuvanäyttelijä ja pin-up-malli, joka tunnettiin erityisesti peekaboo-nimen saaneesta lainekiharakampauksestaan, jossa toinen silmä peittyi osittain hiusten taakse. Lake oli kuitenkin tulisielu ja mielenterveydellisesti hajalla; hänen kanssaan työskentelyn kerrottiin olevan hyvin.. vaikeaa. "I wasn't a sex symbol, I was a sex zombie", Lake on näpäyttänyt.

Lena Horne (1917–2010)

Jazzlaulaja, näyttelijä ja tanssija Lena Horne edisti tasavertaisuutta elämäntyöllään. Tyylikkäästä, ajattoman kauniista ja vaaleaihoisesta näyttelijästä kehkeytyi 1940-luvulla seksisymboli ja ihailtu kansainvälinen tähti. Aistillisella lauluäänellä ja napakoilla mielipiteillä siunattu Horne olikin ensimmäinen afroamerikkalaista taustaa oleva seksisymboli.

Muita 1940-luvun seksisymboleita: Rita Haywoth, Jane Russell, Betty Grable

1950-luku

Brigitte Bardot (1934– )

Ranskalainen näyttelijä ja laulaja Brigitte Bardot tai lempinimeltään BB on yksi aikamme suurimmista seksisymboleista. Surullista kyllä, maailman kauneimmaksi naiseksi kehuttu Bardot oli kovin viehtynyt kuolemaan: itsetuhoinen nainen on usein leikitellyt elämällään lukuisten itsemurhayritysten nimissä.

Marilyn Monroe (1926–1962)

Näyttelijä, laulaja, malli Marilyn Monroe on eittämä maailman suosituin, palvotuin ja tunnetuin seksisymboli. Ihanan naisellinen Monroe oli traaginen tähti: epäonninen lapsuus, haparoivat miessuhteet, ammatillinen epävarmuus ja salaperäinen kuolema siivittävät Monroen historiaa. On sanottu, että Monroe rakensi 1950-luvun murroskaudessa olevaan länsimaailmaan uudenlaisen seksisymbolin mallin, joka oli yhtä aikaa eteerinen ja inhimillinen. "Sex is a part of nature. I go along with nature", Monroe on sanonut.

Muita 1950-luvun seksisymboleja: Ava Gardner, Bettie Page, Gina Lollobrigida, Grace Kelly, Sophia Loren, Jayne Mansfield, Lana Turner, Mamie Van Doren.

1960-luku

Elizabeth Taylor (1932– 2011)

Oscar-palkittu näyttelijä Elizabeth Taylor nousi tähtiin kadehdittavalla näyttelijäntaidoillaan, loistokkaalla elämäntyylillään, omintakeisella kauneudellaan ja omaperäisillä violetinvivahteisilla silmillään. Elizabeth Taylor teki ilmiömäisellä urallaan yli ja oli naimisissa seitsemän eri miehen kanssa. "I've only slept with men I've been married to. How many women can make that claim?"

Raquel Welch (1940–)

1960-luvun seksisymboli Raquel Welch on tätä nykyäkin jumalaisen upeassa kunnossa. Welch raivasi tiensä sekä miesten että naisten päiväuniin poseeraamalla eläimellisissä bikineissä elokuvan One Million Years B.C. -kansikuvassa. Aikansa seksisymboli toimii vielä tänäkin päivänä kauneuden asiantuntijana.

Muita 1960-luvun seksisymboleja: Ann-Margret, Catherine Deneuve, Jane Fonda, Eartha Kitt

1970-luku

Farrah Fawcett (1947–2009)

Charlien enkelit -sarjasta tuttu Farrah Fawcett oli 70-luvun ylivoimainen seksisymboli. Fawcettin hiustyyli sai naiset marssimaan 70- ja 80-luvuilla parturiin mukanaan valokuva naisesta: minä haluan samanlaisen kampauksen! Fawcettista tuli myös popkulttuurin ikoni kuuluisa uimapukujulisteensa myötä. Fawcett kuoli syöpään 62-vuotiaana.

Muita 1970-luvun seksisymboleja: Jacquline Bisset, Pam Grier, Grace Jones

1980-luku

Madonna (1958–)

Like a Virgin! Popin kuningatar, Madonna, on raivannut tiensä tähtiin häpeilemättä reittä pitkin: naisen kyky provosoida ja promota seksillä nosti Madonnan 1980-luvun seksisymboliksi. Alati muuttuva Madonna on poikkeuksellisen menestynyt muusikko, jota muut laululinnut kumartavat edelleenkin kunnioittaen.

Brooke Shields (1965– )

Näyttelijä ja malli Brooke Shields näytteli kohufilmissä Sininen laguuni vuonna 1980. Vaikka Shields voitti historian ensimmäisen huonoimman näyttelijättären Razzie-palkinnon roolistaan, tuolloin 16-vuotias lapsinäyttelijä ja malli oli tunnettu ympäri maailman "teiniviettelijättärenä". 16-vuotias Shields ei kuitenkaan halunnut seksisymbolin mainetta, vaan halusi olla nuorille roolimalli.

Muita 1980-luvun seksisymboleja: Heather Thomas, Daryl Hannah, Kelly LeBrock

1990-luku

Sharon Stone (1958– )

Eroottisessa thrillerissä Basic Instinct haaroväliään vilauttanut Sharon Stone esitti kohtalokasta femme fatalea, biseksuaalista Catherine Tramellia. Eroottiset kohtaukset nostattivat Stonen silloiseksi seksisymboliksi.

Cindy Crawford (1966– )

Supermalli ja kansikuvatyttö Cindy Crawford tunnistetaan silmiinpistävästä tunnusmerkistään: hänen ylähuulen yläpuolella oleva luomi teki luomista seksikkäät. Crawford on monesti äänestetty 1990-luvun kuumimmaksi kissaksi.

Muita 1990-luvun seksisymboleja: Pamela Anderson, Halle Berry, Cameron Diaz, Uma Thurman, Kate Winslet

2000-luku

Megan Fox (1986– )

Näyttelijä ja malli Megan Fox on ansainnut seksisymbolin tittelinsä poseeraamalla lukuisia kertoja miestenlehtien kansissa. Foxilla oli tatuoinut seksisymboli Marilyn Monroen kuvan käteensä, mutta Fox poistatti sen uskoessaan Monroen olevan negatiivinen hahmo, sillä hän kärsi persoonallisuushäiriöistä. Fox ei halunnut houkutella elämääni tällaista negatiivista energiaa.

– Mielestäni kaikki Hollywoodin naiset ovat seksisymboleja. Se on meidän tarkoituksemme tässä bisneksessä. Olet kauppatavaraa, tuote. Olet myyty ja se perustuu seksiin. Mutta se on ok. Mielestäni naisten tulisi voimaantua siitä, ei taantua, Fox on kuvaillut.

Muita 2000-luvun seksisymboleja: Beyoncé, Christina Hendricks, Scarlett Johansson, Angelina Jolie, Eva Longoria, Katy Perry, Rihanna, Sofia Vergara


Kuka on sinun suosikkisi seksisymboleista?


AVA / Katri Koskinen

Lähteet: Bizarrebytes.com, Wikipedia, Brainyquote.com

Kuvat: Splash, GettyImages, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja