Mainos

Riekkinen jr. oikeuden eteen

Oikeudenkäynti aivotutkija Paavo Riekkinen nuoremman laajassa talousrikosjutussa käynnistyi aamulla Kuopion käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii Riekkiselle rangaistusta kuudestatoista talousrikoksesta.

Riekkistä epäillään useista törkeistä kavalluksista, petoksista ja virka-aseman väärinkäytöksistä sekä väärennyksistä. Lisäksi verottaja vaatii rangaistusta törkeästä veropetoksesta. Riekkinen kiistää syytteet.
Joulukuussa professori Paavo Riekkinen vanhempi tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Syyttäjän mukaan Riekkinen nuorempi ohjasi noin kaksi miljoonaa markkaa Kuopion yliopistolle kuuluneita tutkimusrahoja omille tileille. Verottaja katsoo, että samalla Riekkinen jätti maksamatta veroja 700 000 markkaa. Syytteen mukaan toiminta oli erittäin häikäilemätöntä. Riekkinen laati vääriä laskuja yliopistolle ja erehdytti tutkimusten tilaajat maksamaan korvaukset suoraan hänelle, väittää syyttäjä.

Riekkinen kiistää syytteet, vaikka yliopiston omissa selvityksissä hän on myöntänyt virheensä ja palauttanut rahat. Hän väitti oikeudessa, että hän laskutti yliopistoa vain tehdystä työstä. Osan sopimuksista Riekkinen sanoo tehneensä suoraan tilaajien kanssa, eikä rahaliikenne kuulunut yliopistolle. Riekkisen mukaan tilaajat myös lahjoittivat tutkimusvaroja hänelle.

Oikeus käsittelee juttua viisi päivää. Päätös annetaan lähiviikkoina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.