Ricciardon auto oli hajota kesken kisan – tallipomo suitsutti tähtikuskinsa suojelutoimia

Red Bull -kuski Daniel Ricciardolla oli ongelmia autonsa vaihdelaatikon kanssa kesken Singaporen osakilpailun, tallipomo Christian Horner paljasti GP:n jälkeen.

Kolmannesta ruudusta startannut Ricciardo selvisi ehjin nahoin avausmutkan kolaroinneista, mutta ei pystynyt missään vaiheessa haastamaan Mercedeksen Lewis Hamiltonia voittotaistossa. Se oli yllätys, sillä Red Bull oli erittäin vakuuttavassa vauhdissa harjoituksissa ja aika-ajoissa. 

Australialaiskuskia hidasti kuitenkin vaihdelaatikkovika, joka ilmeni jo kisan alkupuolella.

– Huomasimme jo ennen ensimmäistä turva-autoa, että (Ricciardon auton) vaihdelaatikon öljynpaine laskee. Joten ajattelimme, että "hitto, se kestää vain puoli kisaa", Horner kommentoi kisan tapahtumia motorsport.comin mukaan.

– Danielin piti tehdä uhrauksia kierrosajoissa säästelläkseen vaihdelaatikkoa. Hän onnistui siinä uskomattoman hyvin, ja pystyi ajamaan autolla vielä puolitoista tuntia.

Horner uskoo, että Ricciardo olisi voinut taistella voitosta ilman ongelmaa, mutta antoi tunnustusta myös Mercedekselle.

– Varsinkin Lewisilla oli todella vahva päivä.

Ricciardon tallitoveri Max Verstappen keskeytti jo avausmutkassa jouduttuaan kolariin Ferrarin Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat