Daniel Ricciardolta hurja nousu – hämmästeli sitä itsekin

Daniel Ricciardo teki Suzukassa hurjan nousun 15. lähtöruudusta neljänneksi. Tulos yllätti niin tallin kuin kuljettajan itsensäkin.

Ricciardon aika-ajo oli mennyt teknisen vian takia piloille. Suzukassa ohittaminen on haastavaa, joten Red Bull-talli odottanut australialaisajajaltaan 11 sijan nousua kisassa. Eikä kuljettaja itsekään.  

– Yllättäen pystyin raivaamaan tieni ylöspäin ohittamalla. Tällä radalla se ei tavallisesti ole helppoa, mutta pehmeillä renkailla onnistui, kun downforcea oli sopivasti. Tiesin, että olisimme suorilla haavoittuvaisia, koska downforcea oli aika paljon, mutta pysyin riittävän lähellä mutkissa, jotta voisin hyökätä suorilla. Oli hyvät säädöt, Ricciardo iloitsi.

Ricciardolla oli tuuriakin matkassa. Kimi Räikkönen menetti asemiaan Max Verstappenin aiheuttamassa törmäyksessä ja Sebastian Vettel mokasi kisansa osuttuaan Verstappeniin.  

– Ensimmäinen osa kisasta oli hauska. Sitten, kun siirryimme keskikoviin renkaisiin, yritin vain päästä Kimin edelle. Sen jälkeen nelostila olikin aika lailla selvä, Ricciardo sanoi.

Lopussa ylimääräistä tuuria ei enää tullut. Kaksoisvoiton vieneet Mercedekset pysyivät radalla ja Verstappen ajoi kolmanneksi.

– Olisi ollut hienoa päästä podiumillekin. Toivoinkin, että joku edestä putoaisi pois, mutta ainakin nelostilan ansaitsin tänään. Se oli hyvä nousu.



Lue myös:

    Uusimmat