Mainos

Ricciardo ja Verstappen selvittivät välinsä kasvotusten: "Pyysi anteeksi kuin mies"

Daniel Ricciardon mukaan Red Bullin F1-kuljettajien välit lujittuivat kesän Unkarin GP:n riidan jälkeen, kun Max Verstappen tuli omatoimisesti selvittämään keskinäisen kolaroinnin hänen kanssaan.

MAINOS

Abu Dhabin F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Verstappen pilasi rinnaltaan Unkarin kisaan startanneen Ricciardon viikonlopun tunkemalla väliin, joka ei antanut tallikaverille mahdollisuutta väistää osumaa. Kaksikon uskottiin ajautuneen tapauksen johdosta välirikkoon, mutta lopulta asiat selvitettiin nopeasti.

– Se oli mielestäni erittäin tärkeää välejemme kannalta, sillä tiimimme toimivuus sai siinä kolhun. Minä koin, että se en ollut minä, joka aiheutti sen, vaan hänen piti tulla minun luokseni ja ehkä pyytää myös anteeksi kuin mies, kuten hän tekikin, Ricciardo kertoo kuukausia myöhemmin.

– Minun ei tarvinnut jahdata häntä ja vaatia anteeksipyyntöä. Hän löysi minut ja me puhuimme kasvotusten sivussa kameroilta ja tallipomoilta.

Verstappen on ollut varsin jääräpäinen riitakumppani tapauksissa, joissa hän on kolaroinut yhteen esimerkiksi Ferrarin kuskien kanssa, mutta oman mokansa tunnustaminen auttoi pääsemään yli vaikeista ajoista Ricciardon kanssa.

– Jos hän olisi väittänyt, että minä käänsin päin häntä, niin ongelma olisi vain jatkunut, Ricciardo myöntää.

4:26

Red Bull -kuskit varautuivat jo viime syksyn jälkeen väliensä kiristymiseen, jos auto osoittautuu kilpailukykyiseksi. Aivan eturintamaan ei ole ollut asiaa, mutta kisavoittoja on kertynyt kolme: kaksi Verstappenille ja yksi Ricciardolle. 

– Totesimme kauden alussa, että se olisi ongelma mukavimmasta päästä, jos taistelisimme keskenämme eturivissä. Olisimme innolla ottaneet sen haasteen vastaan, jos olisimme taistelleet maailmanmestaruudesta, Ricciardo sanoo.

– Max on parantanut paljon, vaikka oli jo valmiiksi hyvällä tasolla. Ensi vuodesta tulee kuitenkin hauska, joten odotan sitä innolla, australialainen jatkaa.

Verstappen kokee nostaneensa tasoaan ensimmäisellä täydellä kaudella Red Bullin ratissa. Hänet nostettiin kakkostiimi Toro Rossolta keväällä 2016.

– Se on kaikki kiinni kokemuksesta. Jos et ole ajanut tarpeeksi alemmissa luokissa, niin opiskelet sitä formula ykkösissä.

– Nopeus oli kohdillaan jo viime vuonna, mutta esimerkiksi aika-ajot olivat vielä aika hankalia. Se on kuitenkin aika ymmärrettävää, kun hyppäät autoon, joka ei ole tehty sinulle, Verstappen kertoi.

Verstappen sanoo olleensa jopa yllättynyt siitä, kuinka hyvin he ovat tulleet toimeen Ricciardon kanssa.

– En ole kokenut ikinä sellaista, että voi olla niin hyviä ystäviä tallikaverin kanssa. Toivon siis, että hän jatkaa meillä pitkään, hän toteaa Ricciardon vuoden päästä katkolla olevasta sopimuksesta.

– Mestaruudesta taistellessa ilmapiiri kiristyy, mutta loppujen lopuksi kyse on siitä, että me kunnioitamme toisiamme. Täytyy osata tunnustaa, jos toinen on jonain viikonloppuna nopeampi, hän lisää.

1:07

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.