Mainos

Reserviläinen: Tapaturmat kertausharjoituksissa lähes kolminkertaistuneet

Reserviläisille kertausharjoituksissa sattuneet tapaturmat ovat kasvussa. Vuonna 2015 kertausharjoituksiin osallistuneiden sotilastapaturmia kirjattiin 67, kun edeltävänä vuonna niitä oli vain 24. Asiasta kertoo Reserviläinen-lehti.

Lehden mukaan tyypillisimpiä kertausharjoituksissa tapahtuneita vammoja ovat nyrjähdykset ja venähdykset, jotka muodostavat noin kolmanneksen kaikista tapaturmista. Luunmurtumiin johtaneista tapauksia oli kuusi ja kuulovammoja kirjattiin vuonna 2015 kolme kappaletta.

– Muljahdukset ovat tyypillisimpiä vammanlaatuja. Näin on myös varusmiesten kohdalla. Liikkuminen epätasaisessa maastossa pakkaukset ja muu kuorma selässä aiheuttavat tyypillisimmin näitä onnettomuuksia. Toinen yleinen on, kun hypätään ajoneuvosta alas, Valtiokonttorin palvelupäällikkö Jyrki Suoninen kertoo Reserviläiselle.

Merkittävä kasvu tapaturmissa selittyy suurimmaksi osin kertausharjoitusvuorokausien kasvulla. Kun vuonna 2014 kertaamaan käskettiin noin 6 000 reserviläistä, lähti kertauskäsky viime vuonna 18 000 suomalaiselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.