Mainos

Rengashotellihinnoissa isoja eroja – pääkaupungissa maksat enemmän

Talvisäilytys tekee eron rengasliikkeiden välisessä hintavertailussa. Pelkän talvirenkaiden vaihdon hintataso on kohtalaisen vakaa, mutta kausisäilytyksen kustannus voi pääkaupunkiseudulla olla yli tuplaten sen mitä Pohjois-Suomessa.

Alan suuriin ketjuihin kuuluvalta Euromasterilta rengashotellipaikan saa Tampereella 50 eurolla, kun taas Helsingissä hinta on 100 euroa. Myös Vianorilla talvisäilytys maksaa Helsingin keskeisissä toimipisteissä satasen, ja täyttä tulee silti.

– Keskustan ydinpisteet ovat niin haluttuja, että kysymässä kannattaa käydä, mutta jossain vaiheessa sesonkia ne tulevat varmasti taas täyteen, Vianorin markkinointipäällikkö Roope Tähkä sanoo.

Pienemmistä liikkeistä talvisäilytyksen voi Helsingissä saada 60–70 eurolla. Niistäkin paikkaa on syytä tiedustella ajoissa.

Rovaniemeläisessä Lapin Kumissa talvisäilytys maksaa 40 euroa.

Paineentunnistus tuo lisähintaa

Pelkkä rengassarjan vaihto maksaa tyypillisesti 30–40 euroa kautta maan. Joiltakin yksityisiltä liikkeiltä palvelun saattaa saada runsaalla parillakympillä.

Autonrengasliiton puheenjohtajan Jarmo Nuoran mukaan työkustannukset ovat viime vuosina nousseet maltillisesti, kutakuinkin samaa tahtia muiden kuluttajahintojen kanssa. Ainoa huomattava muutos on renkaissa, joissa on paineentunnistusjärjestelmät.

– Ne tuovat renkaanvaihtoon ajallista lisäystä keskimäärin 20–30 prosenttia, kun tunnistinjärjestelmät täytyy ottaa huomioon ja nollata. Tämä saattaa tuoda jossain määrin lisäkustannuksia kuluttajille, Nuora kertoo.

Selkeä hinnannousu rengashotelleissa tapahtui vuosikymmenen vaihteen tienoilla, sanoo Vianorin Roope Tähkä. Hänen mukaansa kuluttajien tietoisuus palvelusta on lisääntynyt ja mahdollisuudet säilömiseen omissa tiloissa kaventuneet.

– Jos renkaita on paljon säilöttynä vintille, niiden yhteenlaskettu palokuorma nousee suureksi. Moni taloyhtiö on kieltänyt renkaiden säilömisen vintillä tai kellarissa, Tähkä sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.