Renault-pomo Symonds piti kisaa rankkana

Renault-tallin insinööriosaston johtaja Pat Symonds piti formula ykkösten Kanadan GP-kisaa kauden rankimpana.

Renault-kuljettaja Fernando Alonso otti kisassa jo kauden kuudennen voittonsa, mutta sai tällä kertaa taistella tiukasti ja pitkään kärkipaikastaan.

- Olipa rankka kisa. Se oli ehdottomasti vuoden kovin kahden ensimmäisen kolmanneksensa ajan. Monia asioita olisi saattanut tapahtua. Fernando oli Kimin tiukan painostuksen alaisena toiseen varikkokäyntiin asti, jolle McLaren näytti ottaneen Kimin hieman suunniteltua aikaisemmin. Se helpotti meidän tilannettamme aika tavalla ja siitä eteenpäin kontrolloimme kisaa, Symonds summasi.

Kisan ratkaisut ajoittuivat toiseen varikkopysähdykseen. Alonso tuli sisään kierroksella 49 ja Räikkönen kierroksella 52. Väliin jääneet kierrokset kärjessä ajanut Räikkönen yritti tehdä eroa Alonsoon, mutta siihen McLaren-ajokista ei löytynyt ruutia. Kierrosten aikana Räikkönen teki myös yhden ajovirheen. Räikkösen toinen varikkopysähdys oli ensimmäisen tavoin takkuinen. Kone sammui ja aikaa kului.

Renault'n tallipäällikkö Flavio Briatore oli myös mielissään voitosta, joka oli Alonsolle ensimmäinen Kanadassa.

- Tämä oli jälleen yksi hyvä kisa tallille, muttei helppo. Talli hoiti tilanteen hyvin, kuten teki Fernandokin. Tämä on aina kova kisa jarruille ja renkaille, joten olen erittäin mielissäni Fernandon otettua ensimmäisen voittonsa tällä radalla, Briatore totesi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat