Renault-pomo Red Bullin lähdöstä: ”Ei ollut yllätys”

Red Bullin ja Renaultin pitkäaikainen yhteistyö Formula ykkösissä päättyy tämän kauden jälkeen. Ensi kaudesta alkaen Red Bull käyttää Hondan moottoreita.

MAINOS

Ranskan GP C Morella –
kisa myös MTV3:lla!


Sunnuntai: Ranskan GP klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 15.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. Ranskan GP poikkeuksellisesti suorana myös MTV3:lla.

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​

Renaultin moottoriurheilujohtaja Cyril Abiteboul ilmoitti C Moren haastattelussa osanneensa odottaa Red Bullin lähtöä eri teille.

– Se ei ollut yllätys. Itse asiassa kyse oli vain pitkään tiedossa olleen suunnitelman vahvistamisesta, Abiteboul kertoi.

Abiteboulin mukaan ystävyyssuhteet säilyvät, vaikka yhteistyö ei jatkukaan.

– On tietysti haikeaakin, koska olemme tehneet Red Bullin kanssa niin paljon töitä, mutta emme jatkossakaan ole kaukana ja näemme toisiamme yhä varikkotiloissa.

Abiteboul kiistää, että teiden eroamiseen liittyisi dramatiikkaa.

– Henkilökohtaisista asioista se ei johdu. Olemme täällä mukana eri matkoilla ja taistelemme kaikki maailmanmestaruudesta. He valitsivat nyt Hondan. Red Bull on ollut meille tietysti fantastinen mittari, mutta jatkamme eri teillä.

Kuljettajamarkkinoiden kannalta tilanne on mielenkiintoinen. Ajaahan Red  Bullin sopimuskuljettaja Carlos Sainz Renaultilla lainasopimuksella.

Vaikuttaako teiden eroaminen Sainzin tilanteeseen?

– Carloksen tilanne riippuu Red Bullin ja Ricciardon (Daniel) intensiivisten keskustelujen tuloksista. On mielenkiintoista nähdä, mihin tulokseen ne keskustelut päättyvät ja mitä niistä seuraa, vastasi Abiteboul.



Lue myös:

    Uusimmat