Mainos

Relanderin kuulustelut jatkuvat

Soneran entisen toimitusjohtajan Kaj-Erik Relanderin kuulustelut ovat tänään jatkuneet.

Keskusrikospoliisin apulaisjohtajan Jari Liukun mukaan perjantaina aamupäivällä tehdään päätös siitä, esitetäänkö Relanderia vangittavaksi.

Jos entistä toimitusjohtajaa ei vangita, hänet on päästettävä vapaaksi viimeistään neljän pidätyspäivän jälkeen lauantaina. Liukku sanoi Relanderin olleen kuulusteluissa yhteistyöhaluinen. Yhteistyöhalua osoitti Liukun mielestä muun ohella vapaaehtoinen saapuminen kuulusteluihin.

Esitutkinta on Liukun mukaan sujunut suunnitelmien mukaan. Se pitäisi saada valmiiksi viimeistään 15. tammikuuta, joka on asetettu takarajaksi syytteen nostolle.

Liukku ei kuitenkaan ole yhtään varma siitä, että tutkimukset valmistuvat määräaikaan mennessä. -15.1. on ensimmäinen välietappi, mutta sitä voi pitää aika optimistisena lähtökohtana. Sitä määräpäiväähän tietenkin voidaan jatkaa sitten, sanoi Liukku.

Kaksi soneralaista vangittuna

Sonera-johtajista vangittuina on kaksi miestä, tiistaina vangitut Soneran viestintä- ja sijoittajasuhteista vastannut johtaja Jari Jaakkola ja integraatiojohtaja Henri Harmia.

Vangittuna ollut Soneran yritysturvallisuusjohtaja Juha E. Miettinen vapautettiin eilen Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä. Miettistä epäillään kuitenkin edelleen todennäköisin syin törkeästä viestintäsalaisuuden loukkaamisesta.

Miettisen lisäksi soneralaisista on vapautettu yksi vangittuna ollut mies ja yksi nainen.

Soneran epäillään väärinkäyttäneen teletunnistetietoja vuosina 2000-2001.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.