Mainos

Reko Lundan sai Miehen työ-palkinnon

Kirjailija-ohjaaja Lundan palkittiin naisiin kohdistuvan väkivalla käsittelemisestä tuotannostaan.

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta palkitsee ohjaaja, kirjailija Reko Lundanin. Hän saa Miehen työ -palkinnon ansioistaan merkittävänä tienraivaajana tasa-arvotyön edistämisessä. Lundan vastaanotti tunnustuksen tänään Säätytalolla Helsingissä.

Miehen työ -palkinto jaettiin nyt kuudetta kertaa. Palkinnon antajat korostavat tällä kertaa taiteen merkitystä tasa-arvotyön edistämisessä.

Reko Lundan käsittelee tuotannossaan syvällisesti sukupuolten välisiä suhteita. Hän kirjoittaa vaikuttavan tarkkanäköisesti tästä ajasta ja on nostanut tavallisen suomalaisen ihmisen, erityisesti perheen, realististen näytelmiensä keskeiseksi kuvauskohteeksi.

Näytelmässään Tarpeettomia ihmisiä (2003) kirjailija kuvaa miesten pitkäaikaistyöttömyyttä. Sen aiheuttama ahdistus purkautuu väkivaltaisena käyttäytymisenä, jonka kohteeksi joutuvat sekä läheiset että tuntemattomat ihmiset.

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta painottaa, että taiteen avulla voidaan merkittävällä tavalla käsitellä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, joka on viime vuosina saanut Suomessa osakseen kasvavaa huomiota.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja