Rehvasteliko Mercedes ylivoimaisuudellaan muille F1-talleille? – "Binottot ja muut pähkäilevät Brasiliassa"

Toto Wolffin poissaololla Brasilian GP:stä ei ole vaikutusta isossa kuvassa, mutta se kertoo Mercedeksen valta-asemasta F1-tallien keskuudessa, C Moren selostaja Niki Juusela näkee. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 15.55, 2. harjoitukset klo 19.55
La: 3. harjoitukset klo 16.55, aika-ajot klo 19.55, ennakkotunnelmat klo 19.00
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viikonlopun Brasilian GP:stä tulee sitten vuoden 2013 ensimmäinen F1-kisa, jonka Mercedes-pomo Wolff jättää väliin

– Kun molemmat mestaruudet on jo varmistettu, niin se antaa minulle aikaa keskittyä muihin asioihin Euroopassa, Wolff perusteli.

Juusela pitää Mercedeksen kuuteen perättäiseen tuplamestaruuteen johdattaneen Wolffin ratkaisua luontevana. 

– Toto Wolff on tehnyt käsittämättömän hyvää työtä. Jos Euroopan päässä on kiireellisiä asioita, jotka pitää hoitaa, niin suodaan se hänelle. Ehkä se on myös tapa kasvattaa muita kavereita johtoasemaan tallin sisällä, Juusela toteaa MTV Uutiset Livessä ja nostaa samalla esiin myös Brasiliassa aiemmin puhuttaneet turvallisuusasiat.

Juuselan mielestä Wolffin poissaolo voidaan nähdä myös pienenä tikarina kilpailijoiden suuntaan. 

– Jos vähän leikitellään, niin en ihmettelisi, jos Toto istuisi jo kauden 2021 autossa ja kokeilisi ensimmäisenä, että alkaako laite olla jo valmis. En sano suoraan, että tämä on psykologista peliä, mutta kun (Ferrarin tallipomo Mattia) Binottot ja muut pähkäilevät siellä (Brasiliassa), että miten saataisiin auto nopeammaksi, Toto voi hoitaa muita asioita. Kyllä Mersun organisaatio on sellaisessa iskussa, että alta pois, F1-ääni summaa.

Pääkuvan videolla Juusela puntaroi toimittaja Matti Nyrhisen kanssa myös Red Bullin tuoreita kuskisopimuksia, Max Verstappenin kohukommentteja ja F1-sarjan tavoitteita ilmastotalkoissa. 

Lue myös:

    Uusimmat