Antonio Flores lapsuudenkotinsa tiukasta kurista: "Lusikka saattoi lentää melkein päähän"

Antonio Flores kertoo lapsuudenkodin tiukasta kurista 5:06
Videolla Antonio näyttää kuvia lapsuudestaan Ecuadorissa ja kertoo, mikä meinasi estää hänen uransa.

Antonio Flores kasvoi isossa perheessä, jossa isoisän vaikutus oli suuri.

Vaaleihin Tommolan kanssa -ohjelmassa  Mika Tommola tapaa presidenttiehdokas Pekka Haaviston puolison, kampaamoyrittäjä Antonio Floresin

Flores on kotoisin Ecuadorin Esmeraldasista. Hän kuvailee lapsuuttaan onnelliseksi, joskin kertoo kasvaneensa tiukassa kurissa. 

– Välillä mietin, oliko se vähän liikaa pienelle lapselle. Toisaalta nyt aikuisena olen huomannut, että ehkä se oli hyvä. 

Lusikka saattoi lentää

Floresin äiti toimi sihteerinä ja omisti pienen kioskin. Lapset viettivät koulun jälkeen paljon aikaa kioskissa kotitehtäviä tehden. Floresin isä kuoli nuorena ja isoisästä tuli tärkeä hahmo.  

Isovanhempien suuressa kotitalossa asui kerrallaan jopa 15 sukulaista. Nykyään talossa asuu enää Floresin täti perheineen.

– Olen paljon puhunut siitä, että parasta oli, että isovanhemmat eivät olleet missään vanhainkodissa, vaan kotona. Pidimme heistä huolta koko ajan. 

Isoisä huolehti perheen kurista, ja etenkin ruokapöytätapoihin kiinnitettiin huomiota. Lasten piti istua selkä suorana, eikä kikatteluille ja hullutteluille ollut sijaa. Muun perheen piti istua hiljaa siihen asti kun isoisä antoi luvan ruokailun aloittamiseen.

– Jos joku sanoi jotain, tiedätkö olemme lapsia ja hihittelimme, lusikka saattoi lentää melkein meidän päähän.

Isoisä oli perheen pää

Flores kuvailee kulttuuriaan machokulttuuriksi, jossa ei katsottu hyvällä unelmaa parturi-kampaajan työstä. 

– Ajateltiin, että pitää olla oikea ammatti. Perheeni tai kulttuurini mielestä se ei ollut oikea ammatti. Nykyään se on muuttunut. 

Isoisä oli "päähenkilö perheessä", ja hänellä oli suuri vaikutus Floresiin. Vaikka isoisä kuoli Floresin ollessa pieni, paineet "oikeasta ammatista" jäivät elämään. Tästä syystä Flores suoritti kirjanpitäjän tutkinnon.

– Sanoin äidille, että hei nyt oon valmistunut, tässä sulle paperit. Nyt jatkan tätä omaa tekemisistä parturina, mistä tykkään eniten.

Millaisen presidentin puolison Suomi saa?

Mika Tommola tapaa Antonio Floresin tanssilattialla, ja utelee Suzanne Innes-Stubbilta, kuinka Alexander Stubb suhtautuu vaimon sarkastiseen brittihuumoriin.

Vaaleihin Tommolan kanssa: Presidentin puolisoksi nyt MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla keskiviikkona 7. helmikuuta kello 23.

Tätä ennen Alexander Stubb ja Pekka Haavisto kohtaavat suorassa lähetyksessä. Presidentinvaalit: Kaksintaistelu MTV3-kanavalta kello 20.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat