Red Bull -pomo tykittää: Daniel Ricciardo lähtee, koska pelkää Max Verstappenia

Red Bullin F1-tallipäällikkö Christian Horner uskoo, että Daniel Ricciardo lähti Renaultille, koska hän pelkäsi ajautuvansa tukijan rooliin tallin toiselle kuljettajalle Max Verstappenille.

MAINOS

F1-kausi vain C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Ricciardon sanotaan ehdottaneen heinäkuun lopussa ajetun Unkarin GP:n yhteydessä, että hänen tuore Red Bull -sopimus julkaistaisiin kesäloman jälkeen Yhdysvalloissa. Kaksi päivää myöhemmin hän informoi tallia tehneensä sopimuksen Renaultin kanssa.

– Daniel sanoi päättäneensä pitkällä lennolla Amerikkaan, että hän haluaa muutosta, Red Bullin tallipäällikkö Horner sanoo F1-podcastissa.

– Jos miettii järkiperäisiä syitä, ratkaisua on vaikea ymmärtää, hän lisää.

Ricciardo on puhunut muun muassa kaipaavansa uusia haasteita.

– Luulen myös, että Max (Verstappenin) jatkuvasti kasvava vauhti ja vahvuus on yksi syy. Daniel ei halua joutua Maxin tukijan rooliin, Horner huomauttaa.

Tallipäällikkö rientää lisäämään, että näin ei olisi kuitenkaan käynyt, vaikka aussi olisi päättänyt jatkaa tallissa.

– Heillä on ollut aina ehdottoman tasapuolinen asema, mutta luulen, että tämä asia oli iso osa Danielin päätöstä, Horner jatkaa.

Red Bull -pomo sanoo, että hän olisi ymmärtänyt Ricciardon lähdön Ferrarille tai Mercedekselle, mutta keskitason Renaultille menoa hän pitää valtavana riskinä australialaisen uralle.

Joka tapauksessa Horner sanoo kunnioittavansa Ricciardon toivetta saada johtava rooli, joskin pienemmässä ympäristössä. 

Lue myös:

    Uusimmat