F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Red Bull-pomo perustelee Honda-sopimusta: ”Ei eroja juuri ollenkaan”

2:44

Red Bull-talli vaihtaa ensi kaudella moottorivalmistajaa, kun 12 vuotta kestänyt Renault-yhteistyö päättyy Red Bullin tehtyä sopimuksen Hondan kanssa. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on luottavainen, että Hondallakin riittää kilpailukykyä.

MAINOS

Ranskan GP C Morella –
kisa myös MTV3:lla!

Lauantai: Aika-ajo klo 16.55
Sunnuntai: Ranskan GP klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 15.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. Ranskan GP poikkeuksellisesti suorana myös MTV3:lla.

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​

– Tietysti meillä oli mahdollisuus seurata Hondan yhteistyötä läheltä Toro Rosson kanssa, suoritustasoa ja etuja, ja huomasimme, ettei noiden moottoreiden välillä ei ole enää eroja juuri ollenkaan. Hondan luotettavuus on kohentunut dramaattisesti ja he ovat paremmassa asemassa kuin me olemme tällä hetkellä, Horner perusteli ratkaisua C Morelle.

Hondan yhteistyö McLarenin kanssa ei toiminut. Viime kauden jälkeen McLaren päätti vaihtaa Renaultin leiriin kyllästyttyään tehovajeeseen ja teknisiin ongelmiin.

Horneria McLaren-historia ei pelota.

– Luotettavuus kohenee merkittävästi. Honda-yhteistyö on meille ainoastaan positiivinen asia, Horner lisää.

Hornerin mukaan kuljettajienkin mielipidettä kysyttiin.

– Molempien kuljettajien kanssa keskusteltiin ja he olivat hyvin kannustavia. Max (Verstappen) oli hyvin innostunut. Daniel (Ricciardo) ymmärsi kaiken potentiaalin. He tietävät, että tiimin tavoitteena on olla hyvin kilpailukykyinen, ja että haluamme voittaa. He luottavat tiimin arviointikykyyn päätöksissä.

Kysyttäessä Red Bull-Hondan ensi kauden mestaruusmahdollisuuksista, keskittyi Horner kommentoimaan käynnissä olevaa kautta Renaultin kanssa.

– Keskitymme tämän vuoden mestaruustaistoon. Se on tavoitteenamme. Emme halua olla vähemmän kilpailukykyisiä.

Päätös siirtymisestä Hondan leiriin herättää spekulointia, ettei Red Bull saisi Renaultilta loppukaudella enää parasta palvelua. Tähän Horner ei usko.

– Renault on ollut meille aina reilu viimeisten 12 vuoden aikana. He myös tietävät, että meillä on mahdollisuuksia heidän kanssaan voittaa kisoja, saavuttaa palkintosijoja ja voittaa jopa mestaruus. En usko, että saamamme palvelun laatu heikkenee.

Red Bull ja Renault aloittivat yhteistyön jo viime vuosikymmenen puolivälissä. Vuosina 2010-13 Sebastian Vettel ja Red Bull-Renault voittivat neljä mestaruutta.

Horner on Renaultille kiitollinen.

– Pitkä aika on kulunut. Kun aloitin, tein töitä Flaviolle (Briatore) ja kirjoitin muistiinpanoja. Sen jälkeen on ollut neljä johtajanvaihdosta Renaultilla. Ihmiset ovat heillä todella hyviä ja olemme todella kiitollisia, mitä he ovat vuosien varrella tehneet. He laittavat takapuolensa likoon ja ovat tehneet meille todella hyviä asioita.

 

1:27

1:42

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja