Mercedes-pomo selitti epätyypillistä radioviestiään Valtteri Bottakselle: "Ehkä ensi kerralla minun on pidettävä suuni kiinni"

4:12
Nikin nopeat: onko Valtteri Bottaksella mitään tehtävissä tämän kauden mestaruustaistelussa?

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kuiskutteli epätyypillisesti itse Valtteri Bottaksen talliradioon ja tsemppasi suomalaiskuskia jahtaamaan kisassa toisena ajanutta Max Verstappenia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Wolff ei useimmiten itse ole lainkaan äänessä talliradiossa kesken osakilpailun, mutta viime viikonloppuna Portimaossa itävaltalainen teki poikkeuksen. Tallipomo kertoi matalalla ja pehmeällä äänellään, kuinka Bottaksen auto oli sillä hetkellä radan nopein.

– Me olimme puhuneet siitä Valtterin kanssa aiemmin, Wolff kertoi talliradiopistäytymisestään lehdistölle.

– Minä pidän siitä, koska olen niin intohimoinen, ja minusta se toimii hyvin, että voin puhua suoraan Valtterille.

Wolffin hyvästä tarkoituksesta huolimatta Bottas ei onnistunut kuromaan Verstappenin etumatkaa kiinni, mikä sai tallipomon pohtimaan radio-operaation miellekyyttä uudelleen. Paalulta startannut suomalaiskuski oli Portugalissa lopulta kolmas.

 – Se ei oikein toiminut tällä kertaa, joten ehkä ensi kerralla minun on pidettävä suuni kiinni, Wolff totesi pilke silmäkulmassaan.

Bottaksen suhtautumista tallipäällikön tsemppiviestiin ei ollut haastatteluhetkellä vielä kartoitettu.

– Pitää puhua vielä hänen kanssaan asiasta. Hän on henkisesti vahva, kun ottaa huomioon, miten hän toipui edellisestä viikonlopusta (kolari George Russellin kanssa). Ja hän todella otti Verstappenia kiinni, hän jahtasi tätä.

– Mutta sitten kun minä menin puhumaan radioon, se jotenkin vain tyssäsi. Joten ehkä jatkossa en enää tee sitä, Wolff pohti.

Ensi viikonloppuna vuorossa on Barcelonan osakilpailu, jossa Wolff odottaa Bottaksen nostavan tasoaan jälleen pykälän edellisestä.

– Me tsemppaamme häntä kovasti ja jatkamme hänen tukemistaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja