Red Bull löysi Max Verstappenin autosta reiän

Red Bull löysi Max Verstappenin autosta selkeitä vaurioita, jotka hidastivat hänen vauhtiaan Miamin kisassa.

Max Verstappen ajoi Miamin GP:n toiseksi. Kaikille muille kuljettajille sijoitus olisi ollut hyvä, mutta alkukauden dominoineen hollantilaisen osalta voidaan puhua pettymyksestä. Verstappen itse kommentoi kisan jälkeen, että ei ollut tyytyväinen auton balanssiin kovilla renkailla, mikä hänen mukaansa selitti sen, ettei hän pärjännyt kisan lopussa voittoon ajaneelle McLarenin Lando Norrisille.

Verstappenin talli Red Bull kertoi kuitenkin oman syynsä sille, miksi Verstappenin vauhti ei riittänyt voittoon asti. Syy on tallin mukaan siinä, että Verstappenin auto kärsi huomattavaa vahinkoa, kun hollantilainen ajoi shikaanin suoraksi reilun 20 ajetun kierroksen jälkeen ja täräytti samalla päin muovitolppaa. Verstappenin Red Bullin pohja vaurioitui tallin mukaan niin pahasti, että se söi häneltä parhaan vauhdin.

– Törmäys teki paljon tuhoa auton pohjaan. Meidän pitää tutkia, mikä sen vaikutus oli, tallipäällikkö Christian Horner sanoo Motorsportin mukaan.

– Kyseessä on merkittävä osa pohjan vasenta puolta. Siitä puuttuu huomattava osa ja se taipuu erittäin paljon, mikä ei varmasti auta (vauhdinpidossa).

Hornerin kommentit ovat kuin vastaisku Verstappenin sanoille, joiden mukaan hänellä oli koko viikonlopun vaikeaa auton säätöjen ja renkaiden kanssa.

– En tuntenut oloani hyväksi koko viikonloppuna. Medium-renkailla tuntui vielä suhteellisen kelvolliselta, mutta kovilla renkailla tuntuma oli katastrofi, Verstappen kommentoi.

Hollantilainen ei myöskään huomannut eroa auton käyttäytymisessä ennen ja jälkeen shikaanin rajun ylityksen.

– Ei tuntunut erilaiselta, joten kenties auto oli jo valmiiksi hajalla, en tiedä. Osuin muovitolppaan ja vauhtini oli samanlaista, joten en osaa sanoa tuliko siinä tuhoa (autoon), Verstappen pyöritteli.

Hornerin näkemyksen mukaan asia ei ollut niin.

– Hän menetti 25 sekunnin sadasosaa ykkösmutkassa joka kierroksella. Johtuiko se auton kärsimistä vahingoista, tarvitsee vain nähdä kuvat autosta, ja mitä siitä puuttui, Horner linjasi.

Myöhemmin Verstappen pyörsi puheitaan ja yhtyi Hornerin sanoihin Red Bullin virallisessa lausunnossa.

– Kun veimme auton talliin, huomasimme, että sen pohja oli vaurioitunut. Siinä oli reikä, joka oli aiheutunut muovitolppaan törmäämisestä, Verstappenin kommentti kuului.

Lue myös:

    Uusimmat