Red Bull -kuskin kiusallinen asema vain pahenee – hämmästelee Sergio Perezin karkaamista: "En tiedä miten kaikki tapahtui"

Viimeisiään näytönpaikkojaan hukkaava Red Bull -kuski Alexander Albon sanoo autonsa olleen väärissä asetuksissa, mikä esti nousun voittotaisteluun Sakhirin GP:ssä.

Albon jäi kisassa kuudenneksi, vaikka edeltä putosivat kahden ensimmäisen lähtörivin miehet. Mercedes töpeksi George Russellin ja Valtteri Bottaksen kisan yhdellä varikkokäynnillä. Albonin tallikaveri Max Verstappen ja Ferrarin Charles Leclerc puolestaan olivat pihalla jo avausmutkissa.

Kisan voittoon ajoi Racing Point -kuski Sergio Perez. 30-vuotias kuski on yhdistetty huhuissa juuri Albonin ajopaikkaan, mutta toistaiseksi Red Bull ei ole antanut viitteitä siirron toteutumisesta. Albonin kannalta lopputulos oli kuitenkin äärimmäisen kiusallinen.

– Ei se huonoa ollut. En näe sitä huonona suorituksena, Albon kommentoi kuudetta sijaansa.

– Olimme Sergion takana suuren osan kisasta, enkä oikein ymmärrä miten kaikki tapahtui, mutta hän päätyi voittamaan kisan ja minä olin kuudes, hän naurahtaa.

Vain kaksi kolmossijaa kauden aikana saavuttanut Albon on epäonnistunut aina, kun Red Bull on toivonut häneltä apua Verstappenille MM-pisteiden hankkimisessa. Nyt auto ei thaimaalaisen mukaan mahdollistanut parempaa.

– Se oli vaikeaa, koska meidän downforce-asetuksemme olivat erittäin vaikeat kisata. Olimme hyviä mutkissa ja sektoreissa, joissa ei voi tehdä mitään. Sitten taas ykkös- ja kolmossektorit olivat vaikeita. Olisin halunnut ohitella autoja.

Häneltä kysyttiin vielä, oliko kuudes sija tosiaan parasta, mihin sunnuntaina oli mahdollista yltää.

– Ehkä. En tiedä. Olisimme ehkä voineet olla vähän parempia, mutta en usko, että olisimme voineet olla paljon parempia kuin kuudensia, Albon vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat