F1-kisassa jättiyllätys: Sergio Perezin voitto toi esiin erikoisen kuskipaikkafaktan – "Olen sanaton"

Racing Pointin Sergio Perez ajoi sunnuntaina todella dramaattisen Sakhirin GP:n voittoon. Perezille ykkössija oli ensimmäinen hänen kymmenvuotisen F1-uransa aikana. Voitto nosti esiin erikoisen faktan: Perezillä ei ole tällä hetkellä kuljettajapaikkaa ensi kaudelle.

Perezin voittotarina sisälsi melkoisen draamakäänteen. Meksikolainen tipahti ensimmäisellä kierroksella joukon hännille, kun Ferrarin Charles Leclerc osui hänen takarenkaaseensa.

– Ensimmäisen kierroksen jälkeen tuntui siltä, että kisa oli ohitse. Mutta kyse oli siitä, että ei pidä luovuttaa. Yritin vain jahdata mahdollisimman hyvää lopputulosta, Perez mietti kisan jälkeen.

Meksikolainen teki jo kisan alkuvaiheilla hurjaa nousua. Ratkaisevin liike tapahtui, kun Williamsin Jack Aitken rysäytti rengasvalliin. Tämän jälkeen radalle tuotiin turva-auto, jonka aikana Mercedes-kuskit George Russell ja Valtteri Bottas otettiin sisään. 

Mercedes sekoili renkaiden kanssa, minkä myötä Russell ja Bottas tipahtivat alaspäin.

Samassa yhteydessä Perez nousi kisan kärkeen. Hän ei luovuttanut ykköspaikkaa enää viimeisillä kierroksilla.

– Olen sanaton. Olen unelmoinut tästä niin pitkään. 10 vuotta siinä kesti. Uskomatonta. En tiedä mitä sanoa, Perez tunnelmoi.

Kisan jälkeistä haastattelua tehnyt ex-F1-kuski David Coulthard nosti esille sen, ettei Perezillä ole tällä hetkellä kuljettajapaikkaa ensi kaudelle. Perez kun joutuu tekemään tilaa Racing Pointilla, tulevalla Aston Martinilla Sebastian Vettelille.

Pereziä on kuitenkin huhuttu Red Bullille. Sakhirin GP.n voitto antoi vain lisää puhuria kyseisten huhujen alle.

– Tämä oli minulle itselleni paljon tärkeämpää – olen täysin sinut itseni kanssa sen suhteen, että missä menen. Muuten tilanne ei ole minun käsissäni. Haluan jatkaa. Jos en ole täällä ensi vuonna, niin olen mukana vuonna 2022, Perez sanoi kuskipaikkatilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat