Red Bull estää Ferrarin urkinnan

Red Bullin F1-tallin päällikkö Christian Horner kertoo tallinsa pitävän entistä paremmin salassa varikkokäyntiensä ajankohdat Monacon GP:ssä, jotta Ferrari ei pääse vihille sen suunnitelmista.

Espanjan GP:ssä Ferrari piti Fernando Alonsoa Red Bullin Mark Webberin edellä ottamalla espanjalaisen varikolle samanaikaisesti Webberin kanssa. Kun Red Bull oivalsi Ferrarin suorittaman urkkimisen, antoi se Webberille viestin, jonka oli tarkoitettu vain Ferrarin hämäämiseksi. Ferrari otti myös harhautusviestin seurauksena Alonson varikolle.

- He näkivät meidän tekemisessämme jotain, joka paljasti sen, milloin me aiomme pysähtyä varikolle ja kutsuivat Fernandon sisään, koska se ei olisi voinut olla sattumaa, että hän pysähtyi joka kerta, kun kutsuimme Markin sisään. Sellainen on sääntöjen sallimaa, Horner sanoi Autosport.comin mukaan.

Red Bull ei aio päästää Ferraria enää jatkossa vakoilemaan taktiikkaansa.

- Olemme muuttaneet menettelytapaamme tänä viikonloppuna. En tiedä, laittoivatko mekaanikkomme kätensä taskuihin väärään aikaan vai oliko kyse siitä, että joku nosti pyörän ilmaan, mutta joka tapauksessa olemme muuttaneet menettelytapaamme, jotta olemme tänä viikonloppuna vähemmän läpinäkyviä, Horner kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat