Palkittu toimittaja Rebekka Härkönen valittu MTV Uutisten uudeksi rikos- ja oikeustoimittajaksi

MTV Uutisten uudeksi rikos- ja oikeustoimittajaksi on valittu Rebekka Härkönen. Härkönen on työskennellyt pitkään rikostoimittajana Turun Sanomissa. Lisäksi hän on työskennellyt kolme vuotta Lännen Mediassa.

Härkönen on saanut työstään rikostoimittajana useita palkintoja, kuten Lumilapion vuonna 2016, kun hän paljasti Kupittaan sairaalan väärinkäytökset. Kupittaan jutusta hän sai myös Bonnierin Suuren journalistipalkinnon.

Härkönen oli myös viime vuonna ehdolla Lumilapion saajaksi Turun Sanomissa julkaistusta jutusta, joka käsitteli hyväksikäyttöä naantalilaisella hevostallilla.

Tilaisuus oppia uutta

Kokenut rikostoimittaja halusi töihin MTV:lle, missä hän pääsee tekemään valtakunnallisia rikos- ja oikeusaiheisia uutisia, jotka Härkönen kokee omimmaksi leipälajikseen.

– Maikkarilla on mielestäni hyvä ote uutisointiin: ei sen enempää kumarrella mitään tahoa kuin kivuta norsunluutorneihinkaan, ääneen pääsevät kaikenlaiset ihmiset, asiat käsitellään rohkeasti asioina, jonka jälkeen ei jäädä tuleen vatvomaan turhanpäiväisyyksiä vaan siirrytään nopearytmisesti seuraaviin aiheisiin, Härkönen sanoo.

Itseään Härkönen kuvailee täysiveriseksi uutisihmiseksi ja tarinankertojaksi.

– Olen työskennellyt parikymmentä vuotta printtimediassa ja viime keväänä sain tilaisuuden kokeilla ensimmäistä kertaa podcast-tekemistä. Vaikutuin toimittajana siitä, miten paljon kirjoitettua tekstiä painavammaksi jutun voi rakentaa, kun on mahdollisuus antaa haastateltavan puhua ikiomalla äänellään kaikkine sävyineen ja sanavalintoineen.

– Televisiossa äänen lisäksi mukana on kuva, mikä tekee siitä äärimmäisen tehokkaan viestintävälineen. Odotankin innolla, että pääsen MTV:llä oppimaan televisiotekemisen vaativan taidon ja toisaalta tarjoamaan katsojille sitä kaikkein kiinnostavinta sisältöä.

Härkönen aloittaa työt MTV:n rikostoimituksessa 3. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja