Rebecca sai mieheltä peniskuvan – kosti lähettämällä sen miehen äidille: "Katso liite"

Rebecca ihmettelee, miksi alastomuus tai vähäpukeisuus johtaa automaattisesti oletukseen siitä, että ihminen ”ansaitsee” tai ”toivoo” härskejä viestejä.

Kuten monet naiset, myös Rebecca Mcgregor kärsii häirinnästä sosiaalisessa mediassa. Miehet lähettivät myös mallina toimivalle valokuvaaja-Mcgregorille kuvia peniksistään, vaikka hän ei ole pyytänyt niitä. Mcgregor jopa kirjoitti Instagram-tilinsä kuvaukseen "älä pyydä tai lähetä alastonkuvia".

Lopulta Mcgregor päätti kostaa yhdelle miehelle, kertoo Metro-lehti.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Mcgregor sai mieheltä alastonkuvan Facebookissa. Miehen profiilista kuitenkin selvisi, että hänen äitinsä on myös sosiaalisessa mediassa. Mcgregor lähetti kuvakaappauksen miehen toiminnasta äidille ja liitti mukaan pyynnön:

– Luulen, että sinun pitää keskustella poikasi kanssa siitä, miten naisia lähestytään. Katso liite.

Osa kommentoijista piti kuvan lähettämistä äidille vääränä reaktiona, mutta mediat ympäri maailmaa ovat tarttuneet Mcgregorin tekoon: Cosmopolitan-lehti kutsui sitä jopa "parhaaksi tavaksi käsitellä peniskuvia".

Mcgregor avautui aiheesta myöhemmin lisää Facebookissa ja ihmetteli, miksi ihmisten pitäisi hyväksyä häiritsevä käytös vain siksi, että se tapahtuu sosiaalisessa mediassa.

– On suorastaan upeaa, että ihmisten pitäisi vain hyväksyä tämä, koska se on netissä. Ja jos et suostu seksuaaliseen ahdisteluun, jota harrastavat tuntemattomat ihmiset, joille et ole koskaan puhunut, olet "miesvihaaja", "ansaitset sen". Tai sinun täytyy vain "estää heidät kuten muidenkin" ja kertoa heille tällä tavalla, että on hyväksyttävää toimia samoin seuraavan tuntemattoman kanssa, nainen ihmetteli sarkastisesti.

"Se ei anna kellekään ”oikeutta”  paljastaa itseään sinulle"

Mcgregor ihmettelee, kuinka moni kommentoija menisi äitinsä kanssa rannalle ja sitten vain katselisi vierestä, kun joku lääppii äitiä vastoin tämän tahtoa.

– Entä, jos panet Facebookiin kuvan, jossa olet 14-vuotiaan siskosi kanssa lomalla, ja 67-vuotias mies alkaa puhua näin hänelle ja vilautella itseään hänelle netissä? Kuinka monella täällä on lapsia? Soittaisitko poliisille, jos lapsesi tulisi koulumatkaltaan kotiin ja sanoisi, että mies tuli hänen luokseen ja käski hänen antaa suuseksiä, tyydyttäen samalla itseään, raivostunut Mcgregor kysyy.

– Käskisitkö tytön vain nauraa asialle ”ensi kerralla”? Todella epäilen sitä, että te kaikki kunnolliset äidit vain naurahtaisitte. 

Mcgregor ihmettelee, miksi alastomuus tai vähäpukeisuus johtaa automaattisesti oletukseen siitä, että ihminen ”ansaitsee” tai ”toivoo” härskejä viestejä ja käytöstä. Mcgregorilta on muun muassa kysytty, millaista käytöstä hän alusvaatekuvaajana odotti kohtaavansa – onhan hän sentään omasta tahdostaan sosiaalisessa mediassa.

– Olit sitten sosiaalisessa mediassa tai olivat tilisi sitten yksityisiä tai julkisia, se ei anna kellekään ”oikeutta”  paljastaa itseään sinulle, jos et halua sitä.

Lopuksi Mcgregor huomauttaa, että etsii kuvillaan ja profiileillaan työtä ja asiakkaita, ei alastonkuvia keneltäkään. Lisäksi hän selkeästi kertoo profiilissaan, ettei halua saada tai antaa kuvia.

– Älä valita, kun kuvasi lähetetään perheellesi, kun et kuunnellut minua, kun ainoa jäljellä oleva vaihtoehto on saada perheesi keskustelemaan kanssasi ja opettamaan sinulle, mahdollisesti taas uudelleen, että kun joku sanoo ei, se tarkoittaa ei.


***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja