Rebecca jakoi koskettavat kohtaamisensa apua tarvitsevien vanhojen ihmisten kanssa: ”Jonain päivänä se olet sinä”

13-vuotiaat Jesper ja Antti-Jussi auttoivat päihtyneen pois puskasta ja soittivat hätäkeskukseen:"Ajattelimme, että nyt pitää auttaa" 0:36
13-vuotiaat kuopiolaispojat auttoivat päihtyneen pois puskasta ja soittivat hätäkeskukseen: "Ajattelimme, että nyt pitää auttaa"

Skotlantilaisnainen toivoo, että yhä useampi antaisi hetken aikaansa apua tarvitseville vanhuksille. Koskettavat kohtaamiset saivat hänet oivaltamaan yhden elämän väistämättömistä totuuksista.

Rebecca McEwan jakoi Facebookissa kuvan, jossa hän pitelee suorasanaista kylttiä:

– Jonain päivänä se olet sinä.

Julkaisun yhteydessä Rebecca kertoo kohtaamisistaan apua tarvitsevien vanhusten kanssa. Viime kuussa tehty julkaisu on kerännyt toistaiseksi satojatuhansia reaktioita.

– Kahdesti tällä viikolla olen nähnyt, kuinka iäkäs henkilö katoaa kiireiseen elämänmenoon, Rebecca kirjoittaa.

Kukaan ei tarjonnut apuaan tai edes nostanut katsettaan

Ensin Rebecca todisti, kuinka vanha mies yritti löytää vaimolleen kipulääkettä supermarketista. Myyjä tokaisi, millä käytävällä lääke sijaitsee, mutta miehellä oli vaikeuksia löytää oikeaan paikkaan. Kun mies kääntyi väärään suuntaan, Rebecca jätti ostoksensa ja saattoi hänet perille.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Seuraavalla kerralla Rebecca näki, kuinka toinen vanha mies kamppaili kuumuuden keskellä. Miehellä oli ruhje ja verta jalassaan. Kukaan ei tarjonnut apuaan tai edes nostanut katsettaan miehen ohittaessa heidät.

– Vein hänet hänen autolleen ja tarkistin, että kaikki oli kunnossa. Hän kertoi kaatuneensa, Rebecca sanoo.

Kun näet apua tarvitsevan vanhuksen, anna hetki kiireisestä aikataulustasi

Rebecca kehottaa kaikkia ajattelemaan vastaavia tilanteita kohdatessaan omia vanhempiaan tai isovanhempiaan. Ennen kaikkea hän toivoo, että yhä useampi oppisi laittamaan itsensä apua tarvitsevan vanhuksen asemaan.

– Kerran he olivat kuten sinä. He olivat kiireisiä, heillä oli työpaikka, heillä oli lapsia ja he olivat kykeneviä. Tänä päivänä he ovat vain vanhemmassa kehossa, joka ei liiku yhtä nopeasti kuin ennen ja kiireinen elämä on hämmentävää, Rebecca kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että vanhukset ansaitsevat kunnioituksemme ja huomaavaisuutemme.

– Jonain päivänä se olet sinä, jonain päivänä he ovat me, Rebecca summaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Facebook

Lue myös:

    Uusimmat