Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Ravut keitettävä reippaasti kiehuvassa vedessä

Julkaistu 20.07.2000 17:24

Vuosittaisten rapujuhlien lähestyessä on jälleen aika kaivaa esiin saksiniekkojen valmistusohjeet. Ennen elävältä keittämistä ravut huuhdellaan raikkaassa vedessä. Kattilaan lisätään rapuja vähitellen siten, että uusi rapu joutuu aina kiehuvaan veteen. Näin ne kuolevat välittömästi, todetaan Kalatalouden keskusliiton julkaisemassa taskukokoisessa rapuoppaassa.

Rapuja keitetään noin kymmenen minuuttia. Aika mitataan kiehuvasta vedestä. Keittovesi maustetaan suolalla, sokerilla ja tillillä. Kypsät ravut nostetaan toiseen astiaan, johon siivilöidään myös keitinvesi. Ravut jäähdytetään keitinliemessään mahdollisimman nopeasti. Ne saavat olla viileässä useita tunteja, jopa puoli päivää.

Ravusta alle puolet pääse paahtoleivälle

Kahdenkymmenen ravun keittämiseen tarvitaan kaksi ja puoli litraa vettä, noin kuusi ruokalusikallista karkeaa merisuolaa, yksi sokeripala ja nipullinen kruunutilliä. Kypsät ravut ladotaan vadille ja koristellaan tillillä. Rapuillalliseen kuuluu myös paahtoleipä, voi ja tillisilppu. Juomiksi sopivat vesi, olut tai kuiva valkoviini.

Kymmensenttisen ravun panssarin alla piileksii syötävää vain 13 grammaa, mikä on noin 40 prosenttia eläimen painosta. Näin laskettuna ravun kilohinnaksi saadaan 700 - 2 000 markkaa riippuen siitä, lasketaanko hinta pyytäjän vai ravintolan mukaan.

Rapu on sangen kevyt luonnontuote. Saksiniekoissa on rasvaa vain puoli grammaa 100 gramassa tuotetta, mikä on noin kolmasosa ahvenen tai kymmenesosa naudan rasvamääristä. (Finfood)

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Nooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvultaKarmean onnettomuuden jälkeen Maarit arvasi seuraukset – "Enkö mä kävele enää?"Tunnistatko seksiasennot kuvista? Selvitä testin avullaHelppo lohipasta on kestosuosikki: Kaikki haluavat Kari Aihiselta tämän ohjeenKyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!Tulevana vuonna löhöilyyn on yksi päivä vähemmän aikaa – näin monta arkipyhää on luvassa

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:16
    Ruoka

    Nooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvulta

  • 06:39
    Asian ytimessä.doc

    Karmean onnettomuuden jälkeen Maarit arvasi seuraukset – "Enkö mä kävele enää?"

  • Eilen19:01
    Testit

    Tunnistatko seksiasennot kuvista? Selvitä testin avulla

  • Eilen17:04
    Ruoka

    Helppo lohipasta on kestosuosikki: Kaikki haluavat Kari Aihiselta tämän ohjeen

  • Eilen14:02
    Liikunta

    Kyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!