Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ravut keitettävä reippaasti kiehuvassa vedessä

Julkaistu 20.07.2000 17:24

Vuosittaisten rapujuhlien lähestyessä on jälleen aika kaivaa esiin saksiniekkojen valmistusohjeet. Ennen elävältä keittämistä ravut huuhdellaan raikkaassa vedessä. Kattilaan lisätään rapuja vähitellen siten, että uusi rapu joutuu aina kiehuvaan veteen. Näin ne kuolevat välittömästi, todetaan Kalatalouden keskusliiton julkaisemassa taskukokoisessa rapuoppaassa.

Rapuja keitetään noin kymmenen minuuttia. Aika mitataan kiehuvasta vedestä. Keittovesi maustetaan suolalla, sokerilla ja tillillä. Kypsät ravut nostetaan toiseen astiaan, johon siivilöidään myös keitinvesi. Ravut jäähdytetään keitinliemessään mahdollisimman nopeasti. Ne saavat olla viileässä useita tunteja, jopa puoli päivää.

Ravusta alle puolet pääse paahtoleivälle

Kahdenkymmenen ravun keittämiseen tarvitaan kaksi ja puoli litraa vettä, noin kuusi ruokalusikallista karkeaa merisuolaa, yksi sokeripala ja nipullinen kruunutilliä. Kypsät ravut ladotaan vadille ja koristellaan tillillä. Rapuillalliseen kuuluu myös paahtoleipä, voi ja tillisilppu. Juomiksi sopivat vesi, olut tai kuiva valkoviini.

Kymmensenttisen ravun panssarin alla piileksii syötävää vain 13 grammaa, mikä on noin 40 prosenttia eläimen painosta. Näin laskettuna ravun kilohinnaksi saadaan 700 - 2 000 markkaa riippuen siitä, lasketaanko hinta pyytäjän vai ravintolan mukaan.

Rapu on sangen kevyt luonnontuote. Saksiniekoissa on rasvaa vain puoli grammaa 100 gramassa tuotetta, mikä on noin kolmasosa ahvenen tai kymmenesosa naudan rasvamääristä. (Finfood)

Lisää aiheesta:

Onko lapsellasi tällaisia aterinsettejä? Vedetty myynnistäYksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohteluaTomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensäMuutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:07
    Takaisinvedot

    Onko lapsellasi tällaisia aterinsettejä? Vedetty myynnistä

  • 16:45
    Ruoka

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • 15:05
    Painonhallinta

    Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohtelua

  • 12:58
    Ruoka

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 10:40
    Lifestyle

    Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa