Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ravut keitettävä reippaasti kiehuvassa vedessä

Julkaistu 20.07.2000 17:24

Vuosittaisten rapujuhlien lähestyessä on jälleen aika kaivaa esiin saksiniekkojen valmistusohjeet. Ennen elävältä keittämistä ravut huuhdellaan raikkaassa vedessä. Kattilaan lisätään rapuja vähitellen siten, että uusi rapu joutuu aina kiehuvaan veteen. Näin ne kuolevat välittömästi, todetaan Kalatalouden keskusliiton julkaisemassa taskukokoisessa rapuoppaassa.

Rapuja keitetään noin kymmenen minuuttia. Aika mitataan kiehuvasta vedestä. Keittovesi maustetaan suolalla, sokerilla ja tillillä. Kypsät ravut nostetaan toiseen astiaan, johon siivilöidään myös keitinvesi. Ravut jäähdytetään keitinliemessään mahdollisimman nopeasti. Ne saavat olla viileässä useita tunteja, jopa puoli päivää.

Ravusta alle puolet pääse paahtoleivälle

Kahdenkymmenen ravun keittämiseen tarvitaan kaksi ja puoli litraa vettä, noin kuusi ruokalusikallista karkeaa merisuolaa, yksi sokeripala ja nipullinen kruunutilliä. Kypsät ravut ladotaan vadille ja koristellaan tillillä. Rapuillalliseen kuuluu myös paahtoleipä, voi ja tillisilppu. Juomiksi sopivat vesi, olut tai kuiva valkoviini.

Kymmensenttisen ravun panssarin alla piileksii syötävää vain 13 grammaa, mikä on noin 40 prosenttia eläimen painosta. Näin laskettuna ravun kilohinnaksi saadaan 700 - 2 000 markkaa riippuen siitä, lasketaanko hinta pyytäjän vai ravintolan mukaan.

Rapu on sangen kevyt luonnontuote. Saksiniekoissa on rasvaa vain puoli grammaa 100 gramassa tuotetta, mikä on noin kolmasosa ahvenen tai kymmenesosa naudan rasvamääristä. (Finfood)

Lisää aiheesta:

Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeistaNyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijausMitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"Tutkimus havaitsi kohonneen suolistosyöpäriskin yllättävällä ryhmälläAjokortin opetusluvan voi saada nyt päivässäSaitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista

  • Eilen18:55
    Verkkohuijaukset

    Nyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus

  • Eilen16:52
    Ruoka

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen14:33
    Syöpä

    Tutkimus havaitsi kohonneen suolistosyöpäriskin yllättävällä ryhmällä

  • Eilen11:17
    Autokoulu

    Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässä