Ravitsemusterapeutti: Käytä tätä suolaa terveytesi vuoksi

Studio55.fi -lähetyksessä vierailleen ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen mukaan suomalaisten pitäisi käyttää mineraalisuolaa ja välttää suolaisia einesruokia.

Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen mukaan Suomessa kehutaan syyttä erilaisia merisuolia, ruususuolia ja vuorisuolia. Ihmiset suosivat näitä suoloja, sillä he ajattelevat näiden suolojen sisältävän paljon mineraaleja.

– Toki niissä on mineraaleja, mutta voisi sanoa, että niitä mineraaleja on siellä vain jäämiä, että ne eivät aidosti ole terveydelle eduksi, sanoo Laatikainen.

Sen sijaan ravitsemusterapeutti suosittelee mineraalisuolojen käyttöä.

– Mineraalisuola on suola, josta tavallinen natrium on poistettu, ja tilalle on laitettu kaliumia tai magnesiumia. Siinä on puolitettu natrium määrät ja se on lisäksi vielä jodioitu, sanoo Laatikainen.

Suolaan lisätty jodi on hyvä asia, sillä suomalaisilla voi Laatikaisen mukaan olla jodista yleisesti ottaen hieman puutetta.

Virallinen suositus Suomessa on tällä hetkellä viisi grammaa suolaa päivittäin. Laatikaisen mukaan viisi grammaa suolaa kertyvät päivässä kuitenkin erittäin helposti.

– Ihan tällainen normaali ruoka, jos ei ollenkaan vahdata mitä syödään, niin siitä tulee helposti se kuusi, seitsemän grammaa. Oikeastaan viiteen grammaan pääse vaatii jo toimenpiteitä, oikean suolan valitsemista, ja suolan käytön vähentämistä, Laatikainen kertoo.

Laatikaisen mukaan ruuanlaittovaiheessa suolan voisi jättää kokonaan pois, ja lisätä suolaa lautaselle vasta syödessä.

– Sen lisäksi pitäisi panostaa itse ruuan valmistukseen, eikä syödä niitä einesruokia. Ja sitten pitäisi poimia suurimmat suolapommit pois ruokavaliosta, kertoo Laatikainen.

Käytä suolaa maustamisen sijaan vaikkapa kodin puhdistukseen:

Miksi liiallinen suolan käyttö on vaarallista ja missä sairauksissa suolaa pitäisi käyttää vielä tavallista vähemmän? Katso Laatikaisen haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja