Ravitsemusterapeutti ihmettelee kesäkuntoon kiristämistä – ”Miksi ihmeessä?”

2:09

Studio55.fi-lähetyksessä mietittiin ravitsemusterapeutti Anette Palssan kanssa, mistä jo alkukeväästä alkaen ympäriinsä viljeltävässä kesäkunto-termissä on kysymys.

– Siinä on varmaan jokin ajatus, että kun kesällä vaatteet vähenee, niin meidän pitäisi olla jossain tietyn näköisessä muodossa. Minä jotenkin ajattelen, että miksi ihmeessä meillä pitäisi olla erilainen kesäkunto kuin talvikunto, syksykunto ja kevätkunto, Anette Palssa sanoi.

Palssa toivoo, että ihmiset keskittyisivät pelkän painon ja ulkomuodon tarkkailun sijaan laajemmin omaan hyvinvointiinsa.

– Onko kesäkunto sitä, että tehdään vain muiden ihmisten takia itsellemme hyvää? Että vain, jos joku näkee minut vähissä vaatteissa, niin minun kannattaa vähän tsempata. Voin tietysti olla väärässä, mutta minun mielestäni kesäkunnossa on vähän sellainen viesti, että mitä muut ajattelevat minusta.

Sitä paitsi kierteelle ei tule loppua: kun kesäkunnosta on rapauduttu, tammikuussa pitäisikin päästä jo joulukiloista eroon.

– Jos tartuttaisiin kolme kertaa vuodessa oikeasti asiaan ja jaksettaisiin aina neljä kuukautta, niin sittenhän se olisi ”kokovuosikuntoon”. Eli tavallaan tehtäisiin sitä vähän pidemmällä tähtäimellä, Palssa ohjeisti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja