Ravintoloissa sopii Uudellamaalla nautiskella nyt pidempään, hiljenevätkö puistot? Poliisi: "Tietysti toivomme, että tämä riittäisi"

Tartuntalukujen lasketellessa alaspäin myös pääkaupunkiseudulla koronarajoituksia on lievennetty. Tuoreella päätöksellä ravintolat saavat jo tästä illasta (11.6.) alkaen olla auki kello 23 saakka.

Ravintolarajoitusten löystymisestä huolimatta Helsingin poliisi ei ole varautunut perjantai-illan rientoihin poikkeavasti, kertoo komisario Henri Helminen Helsingin poliisilaitoksen hälytys- ja valvontayksiköstä MTV Uutisille.

– Ei meillä oletusta ole, että ihmiset lähtisivät poikkeuksellisesti liikkeelle tämän vuoksi. Melkein isompi tekijä on hieno sää, joka saa ihmiset liikkeelle. Oli koronaa tai ei, niin varaudumme aina siihen, että viikonloput ovat arkea vilkkaampia, Helminen kertoo.

Komisario arvelee juhlijoiden päätyvän tänäänkin vähintään puistojatkoille.

– Baariin pääseminen voi alkuillasta vetää ihmisiä puoleensa. Monelle nuorelle ja muillekin kesäiltaa viettäville baarit kuitenkin sulkeutuvat aivan liian aikaisin. Uskon, että puistoissa on ihmisiä siinä missä muulloinkin.

– Poliisissa tietysti toivomme, että tämä (kello 23) riittäisi ja ihmiset malttaisivat sen jälkeen lähteä kotiin. Ei me toivota, että he menisivät jatkoille puistoihin.

6:34
Alkoholia takavarikoitiin, puistoja ja rantoja tyhjennettiin – poliisi kertoo, millainen päättäjäisviikonloppu oli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja