Näin ravintolarajoitukset höllenevät pääkaupunkiseudulla – kevennykset voimaan jo tänä iltana

Ravintolat saavat nyt olla aiempaa pidempään auki – tältä näyttää helteisen Helsingin terasseilla 5:59
Ravintolarajoituksia höllennettiin noi kuukausi sitten toukokuussa – tältä helsinkiläisellä terassilla näytti silloin

Lisäksi Uudenmaan ravintoloissa kumottiin niin sanottu tanssikielto.

Hallitus on odotetusti pidentänyt ravintoloille sallittua anniskelu- ja aukioloaikaa Uudellamaalla.

Valtioneuvoston yleisistunnossa tehdyn päätöksen myötä ravintolat saavat maakunnassa anniskella iltakymmeneen asti ja olla auki tunnin pidempään. Muutos tulee voimaan tänään perjantaina klo 18 alkaen. Rajoitus on yhteneväinen Varsinais-Suomen ja Keski-Pohjanmaan kanssa.

Lisäksi Uudenmaan ravintoloissa kumottiin niin sanottu tanssi- ja karaokekielto, joka velvoitti ravintoloita ohjaamaan asiakkaat istumaan.

Tämä linjaus jatkuu edelleen Kanta- ja Päijät-Hämeen maakunnissa. Niissä ravintoloiden on myös lopetettava anniskelu iltakahdeksalta ja suljettava ovet tuntia myöhemmin.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa vaatii tuoreeltaan anniskelua ja aukioloa koskevan sääntelyn purkamista myös Hämeen maakunnissa. Näiden rajoitusten purkamista Uudellamaalla MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi kutsui tuoreeltaan helpotukseksi.

– Se mahdollistaa tuhansien työntekijöiden kutsumisen työttömyyskortistosta töihin. Myös alamme oppilaitoksista juuri valmistuneiden työllisyys paranee merkittävästi, Lappi sanoi järjestön tiedotteessa.

Hän kuitenkin lisäsi, että yökerhoyritysten tilanne jatkuu yhä lohduttomana.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoi torstaina, että koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla.

Sen sijaan maakunnan itä- ja länsiosissa epidemia on palannut jo perustasolle asti.

Lue myös:

    Uusimmat