Ravintoloiden rajoitukset kevenemässä Uudellamaalla – valtioneuvosto pitää ylimääräisen istunnon tänään

2:12
MaRa on tehnyt kantelun oikeuskanslerille, koska sen mukaan Suomen ravintolarajoitukset ovat tartuntatautilain vastaisia

Lievemmillä rajoituksilla Uudenmaan ravintolat saisivat olla auki iltayhteentoista saakka.

Ravintoloiden koronarajoitusten keventämisestä Uudellamaalla on tarkoitus päättää tänään. Asia on esillä ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa aamupäivällä kello 10.30.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi eilen, että tavoitteena on saada lievemmät rajoitukset voimaan jo tänään.

Rajoituksia kevennetään, koska Uudenmaan kerrottiin eilen siirtyneen koronaepidemian leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen.

Kiihtymisvaiheessa ravintolat saavat anniskella kello 22:een asti ja olla avoinna tunnin tätä pidempään. Sisätiloissa ruokaravintoloiden asiakaspaikoista on tällöin käytössä 75 prosenttia. Anniskeluravintoloiden sisätiloihin saa ottaa puolet asiakaspaikkojen määrästä.

Uudellamaalla aiotaan lieventää myös kokoontumisrajoituksia ensi viikon tiistaista alkaen. Valmisteilla olevan aluehallintoviraston päätöksen mukaan kokoontumisten henkilömäärää ei enää rajoitettaisi lainkaan.

Päijät-Häme ja Kanta-Häme ainoat leviämisvaiheen maakunnatLeviämisvaiheessa olevan alueen anniskeluravintolat saavat olla auki aamuviidestä iltaseitsemään. Alkoholia saa anniskella kello 9–18, ja sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista.

Muut ravintolat saavat leviämisvaiheen alueella olla auki aamuviidestä iltayhdeksään. Alkoholia saa näissä ravintoloissa anniskella kello 9–20. Sisätiloissa on käytössä kolme neljäsosaa asiakaspaikoista.

Ravintoloiden sisätiloissa on voimassa karaoke- ja tanssikielto. Terasseilla saa tanssia.

Kiihtymisvaiheessa Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Keski-Pohjanmaa

Kiihtymisvaiheen alueilla kaikki ravintolat saavat olla auki aamuviidestä iltayhteentoista. Anniskelu on sallittu kello 9–22. Anniskeluravintoloiden sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa asiakaspaikoista on käytössä kolme neljäsosaa.

Uusimaa siirtyi eilen epidemian leviämisvaiheesta lievempään kiihtymisvaiheeseen. Alueella ovat kuitenkin toistaiseksi virallisesti voimassa leviämisvaiheen ravintolarajoitukset. Valtioneuvoston on määrä käsitellä rajoitusten keventämistä istunnossaan tänään.

Muu Suomi perustasolla

Perustason alueilla kaikki ravintolat saavat olla auki aamuviidestä kahteen yöllä. Anniskelu on sallittu kello 9–01. Anniskeluravintoloiden sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa käytössä on kolme neljäsosaa asiakaspaikoista.

Asiakasmäärien rajoitukset eivät koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja