Ravintolaetiketti paljastaa: Tämän vuoksi miehet saavat parempaa palvelua

Ravintolapalveluiden asiantuntija Tim Zagat päivittää ravintolaetiketin ajan tasalle.

Ihmetteletkö koskaan, miksi miespuolinen henkilö näyttää saavan ravintolassa parempaa palvelua kuin seurueen naispuolinen asiakas? Ravintolapalveluiden asiantuntija Tim Zagatin mukaan naisia ja miehiä tulisi kohdella tasavertaisesti, mutta todellisuus on toinen.

– Useat lounastajat ovat sitä mieltä, että miehiä kohdellaan paremmin kuin naisia. Selitys löytyy siitä, että miehet ovat useimmiten laskun maksajia, ja myös jättävät useammin tippiä, toteaa Zagat etikettisäännöissään.

– Ennen miehet kutsuivat naisen syömään, avasivat ovia, ojensivat tuoleja ja riisuivat takin naisen päältä, maistoivat viinin, maksoivat laskun ja tipin. Naisten piti vain olla hyvää seuraa. Selkeästi nämä säännöt ovat nyt muuttuneet, Zagat tuumaa ja päivittää sääntöjä tämän päivän tasolle.

Muuttuneet etikettisäännöt

Sen lisäksi, että tarjoilijoiden tulisi kohdella asiakkaita tasavertaisesti, seuraavia sääntöjä tulisi noudattaa.

Kutsuja maksaa

Se joka järjestää illallisen, maksaa laskun. Aikoinaan naisille annettavissa ruokalistoissa ei edes näkynyt annosten hintaa. Tänä päivänä sääntö on se, että kutsuja maksaa laskun, ellei aikaisemmin ole toisin sovittu.

Tilaa kun olet valmis

Naisten ei enää tarvitse tilata ruokaansa ensin, jos he vielä miettivät tilaustaan. Jokaisen tulisi tilata ruokansa, kun ovat valmiita.

Kädessä pidettävät paheet ovat kiellettyjä

Älä puhu puhelimeen, tekstaa, twiittaa, kirjoita sähköpostia tai surffaile internetissä silloin, kun olet ruokapöydässä. Jos sinulla on jotakin tärkeitä asioita hoidettavanasi, noudata tapoja ja poistu pöydästä.

Lapset ravintolassa

Lapsia voi toki viedä ravintolaan, mutta älä vie tasokkaisiin tai romanttisiin paikkoihin. 61 prosenttia ravintolassa kävijöistä ovat Zagatin mukaan sitä mieltä, että lapsilta tulisi voida kieltää ravintoloita.

Älä ali- tai ylipukeudu

Älä ole liian arkinen tai laittautunut, vaan pukeudu niin, ettei seuralaistesi tarvitse hävetä seurassasi.

Ritarillisuus meni jo

Ihana ritarillisuus on taakse jäänyttä elämää. Ennen herrasmiehet avasivat oven naisille, eikä sääntö ole täysin muuttunut, vain päivittynyt. Miehet kyllä avaavat oven, mutta eivät välttämättä anna naisen mennä ensin. Naisten tulisi hyväksyä tämä asia huumorilla, eikä yrittää tunkea ovesta sisään samaan aikaan kuin mies.

Asiakas on aina oikeassa

Asiakkaat pelkäävät liian usein henkilökunnan paheksuntaa. Se on kuitenkin väärin. Sinunhan tuleekin odottaa hyvää palvelua ja hyvää ruokaa. Jos palvelua ei heru, vaihda ravintolaa ja pistä puskaradio soimaan jotteivät ystäväsi tai tuttavasi erehtyisi ravintolaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Zagat.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja