Ravintolapalveluiden asiantuntija Tim Zagat päivittää ravintolaetiketin ajan tasalle.
Ihmetteletkö koskaan, miksi miespuolinen henkilö näyttää saavan ravintolassa parempaa palvelua kuin seurueen naispuolinen asiakas? Ravintolapalveluiden asiantuntija Tim Zagatin mukaan naisia ja miehiä tulisi kohdella tasavertaisesti, mutta todellisuus on toinen.
– Useat lounastajat ovat sitä mieltä, että miehiä kohdellaan paremmin kuin naisia. Selitys löytyy siitä, että miehet ovat useimmiten laskun maksajia, ja myös jättävät useammin tippiä, toteaa Zagat etikettisäännöissään.
– Ennen miehet kutsuivat naisen syömään, avasivat ovia, ojensivat tuoleja ja riisuivat takin naisen päältä, maistoivat viinin, maksoivat laskun ja tipin. Naisten piti vain olla hyvää seuraa. Selkeästi nämä säännöt ovat nyt muuttuneet, Zagat tuumaa ja päivittää sääntöjä tämän päivän tasolle.