Ravintola-ala: Sunnuntaikorvauksesta luopuminen toisi työtä

Matkailu- ja ravintola-alan mielestä sunnuntain tuplapalkasta luopumisella olisi alalle selkeitä hyötyjä.

MaRan toimitusjohtajan Timo Lapin mielestä se antaisi useammalle ravintolalle mahdollisuuden olla auki sunnuntaisin. 

– Meidän toimialallamme henkilöstökustannukset ovat suhteessa liikevaihtoon erittäin suuret. Ulkomaalaiset turistit ihmettelee, miksi ravintolat ei ole meillä sunnuntaina auki. Kun henkilöstökulut ovat 30-35 prosenttia liikevaihdosta ja ne sunnuntaina tuplataa, niin jokainen ymmärtää, että ravintoloita ei kannata pitää auki, Lappi perustelee MTV:n Huomenta Suomessa.

Lapin mukaan jo sunnuntaikorvauksen alentaminen loisi työtä alalle. 

– Jos jollakin tavalla voitaisiin sunnuntaikorvausta alentaa puhumattakaan sen poistamisesta, niin sadat ravintolat aukeaisivat ja siitä tulisi työtunteja työntekijöillekin lisää, Lappi toteaa.

Asia nousi keskusteluun eilen, kun EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies väläytti sunnuntaikorvauksesta luopumista.


Lue myös:

    Uusimmat