Mainos

Rautaruukki välttynee lomautuksilta Raahessa

Rautaruukki Steelin Raahen-tehtailla ei näillä näkymin jouduta turvautumaan tuotantoseisokkiin tai lomautuksiin. Henkilöstöpäällikkö Jorma Illin mukaan teräksen jyrkkä alamäki on pysähtynyt ja hinnat ovat eräiden tuotteiden kohdalla jopa hieman nousseet.

Yt-neuvotteluja jatkettiin tänään, jolloin etsittiin pysyviä säästökohteita talouden saattamiseksi kuntoon. Tehtaan henkilöstöä on tarkoitus vähentää vapaaehtosilla työttömyys- ja osa-aikaeläkeratkaisuilla.

-Meillä on nyt vähän vajaa 200 henkilöä, jotka ovat kiinnostuneita vapaaehtoisista ratkaisuista. Laskelmia heidän osaltaan tehdään tämän kuun loppuun asti. Henkilöstöä ruvetaan vähentämään sitä mukaa kuin ihmiset tekevät lopulliset ratkaisunsa, Illi kertoo. Rataruukki Steel on aloittanut yt-neuvottelut Raahen lisäksi Hämeenlinnan ja Kankaanpään tehtailla helmikuussa. Neuvottelut jouduttiin aloittamaan, kun terätuotteiden markkinatilanne heikentyi uhkaavasti.

Illin mukaan kullakin tehtaalla rationalisointiratkaisuista neuvotellaan erikseen omissa yt-elimissä. Raahen terästehtaalla on kaikkiaan noin 3600 työntekijää.
(STT) 16:10

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.