Mainos

Rautaruukki, SKF ja Wärtsilä myyvät Ovakon

Rautaruukki kirjaa kaupasta verovapaan myyntivoiton 100 miljoonan euroa ja Wärtsilä 52 miljoonaa euroa. Kauppa vaatii vielä hyväksynnän viranomaisilta.

Teräsyhtiö Rautaruukki, konepajayhtiö Wärtsilä, ja ruotsalainen SKF myyvät terästuotteita valmistavan Ovakon. Yhtiön velaton myyntihinta on noin 700 miljoonaa euroa.

Kauppa koskee Ovakon omistamia operatiivisia yhtiöitä. Kaupan toinen osapuoli on ostajayhtiö, jonka omistavat hollantilaiset sijoitusyhtiöt Hombergh Holdings ja WP de Pundert Ventures sekä saksalainen teräsyhtiö Pampus Industrie Beteiligungen.

Käytännössä ostaja maksaa Ovakon osakkeista noin 660 miljoonaa euroa, sillä ostajalle siirtyy myös 40 miljoonaa euroa korollisia nettovelkoja.

Rautaruukki omistaa tällä haavaa Ovakosta 47 prosenttia, Wärtsilä 26,5 prosenttia ja SKF 26,5 prosenttia. Yhtiöt perustivat Ovakon viime vuoden toukokuussa, kun ne yhdistivät pitkien terästuotteiden liiketoimintonsa.

Rautaruukin toimitusjohtaja Sakari Tamminen kertoo, että luopumisajatus oli olemassa jo Ovakoa perustettaessa. Ovakoon siirrettiin osat, joiden ei katsottu olevan pidemmän päälle omistajayhtiöiden ydinliiketoimintaa.

- Alun perin ehkä ajatus oli luopua pikkuisen pidemmän aikavälin jälkeen, mutta asiat menivät Ovakossa oletettuakin paremmin ja nopeammin eteenpäin ja sitten markkinoilla ilmeni kiinnostusta Ovakoa kohtaan, Tamminen perustelee myyntiä.

Ovako on nykyään johtava pitkien terästuotteiden valmistaja Euroopassa, jossa sillä on noin 16 tuotantoyksikköä. Työntekijöitä on yhteensä 4600.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 1,3 miljardia euroa. Sen asiakkaita ovat kuulalaakeri-, raskas ajoneuvo-, auto- ja konepajateollisuus.

Rautaruukki kirjaa kaupasta verovapaan myyntivoiton 100 miljoonan euroa ja Wärtsilä 52 miljoonaa euroa. Kauppa vaatii vielä hyväksynnän viranomaisilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.